L'imperi rus

Páginas: 8 (1814 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
L'IMPERI RUS

Diapositiva 1
Ara us parlarem de l'Imperi Rus. Us explicarem la cronologia, les seves superfícies, la població, el règim polític, el nivell de desenvolupament econòmic i la política exterior.

L'imperi Rus va ser un estat que va existir des del 1721 fins a la declaració de la república l'agost del 1917. La capital de l'imperi rus era Sant Petersburg. El seu territoris'estenia, des de l'expansió iniciada per Pere I (des del mar Bàltic fins a l'Oceà Pacífic) fins al regnat de Nicolau II, el darrer tsar, i l'inici de la Revolució Russa de 1917. L'Estat rus va ser oficialment nomenat imperi des de 1721 a 1917.

Diapositiva 2
L'extens imperi rus arriba casi als 23 milions de quilòmetres. Poc a poc va disminuint fins que el 1917 tenia al voltant de 21'8 quilòmetresquadrats.
La població inicial al 1890 era de cent vint-i-cinc milions habitants, i la final, al 1917 era de cent vuitanta un milions cinc cents trenta set mil vuit cents habitants.
Al 1917 l'Imperi Rus estava dividit en 81 províncies i 20 regions.

Diapositiva 3
L'Imperi Rus era una monarquia hereditària. Governava un Tsar de la dinastia Romanov. Aquest era el cap de la religió oficial, elcristianisme ortodox, i també controlava el poder executiu juntament amb l'emperador. El poder judicial el portava el ministre de l'interior.
La societat russa estava dividida en diferents classes socials: aristòcrates, el clergat, la classe comerciant, els cosacs i els camperols.

Diapositiva 4
Alexandre III de Rússia va néixer l'any 1845 a Sant Petersburg i va morir l any 1894 a Livadiya, Crimea.Fou tsar de Rússia des de 1881 fins al1894.
Segon fill mascle del tsar Alexandre II de Rússia i de la princesa Maria de Hessen-Darmstadt, nasqué a Sant Petersburg el 10 de març de 1845. Per línia paterna era nét del tsar Nicolau I de Rússia i de la princesa Carlota de Prússia. Per línia materna, era nét del gran duc Lluís II de Hessen-Darmsradt i de la princesa Guillernima de Baden.
Per tant,era descendent directe de tsars com la tsarina Caterina II de Rússia, de reis com el rei Frederic II de Prússia o de princeses com Lluïsa de Mecklenburg-Strelitz.

Els seus primers vint anys de la seva vida els passà sota l'ombra del seu germà gran, el tsarevitx Nicolau de Rússia. A la mort d'aquest l'any 1865 a Sant Petersburg, Alexandre fou declarat el nou tsarevitx. S'inicià en l'estudi deldret rus i de l'administració de l'Imperi a les ordre de Konstantin Pobedonostev, catedràtic de la universitat de Moscou i que a partir de l'any 1880 seria el cap de la Santa Sínode russa.
L'any 1864 el tsarevitx Nicolau, germà d'Alexandre, fou promès amb la princesa Dagmar de Dinamarca. Als pocs mesos aquest moria i Dagmar quedà, de nou, promesa amb el nou tsarevitx. Dagmar i Alexandre escasaren a Sant Petersburg l'any 1866.
La princesa Dagmar de Dinamarca provenia d'una branca secundària i empobrida de la família reial danesa. La sort de la seva família canvià quan el seu pare fou proclamant al tron de Dinamarca al qual accedí l'any 1866. El seu pare fou el rei Cristià IX de Dinamarca i la seva mare la princesa Lluïsa de Hessen-Kassel. La parella tingué sis fills.
Va morirabruptament de nefritis l'1 de novembre de 1894. Tenia 49 anys. A causa de la seva sobtada mort, no va poder transmetre al seu fill (Nicolau II) el seu estil de govern, en una Rússia on els problemes socials continuarien irresolts, esdevenint en un augment de la conflictivitat que portaria a l'alçament de 1905 i posteriorment a la Revolució Russa (1917), fet que causaria a la llarga la fi de la dinastiaRomanov.

Diapositiva 5
Nicolau II de Rússia va néixer a Tsàrskoie Seló a l'any 1868 i va morir a Lekaterinburg l'any 1918. Va ser 'últim tsar de Rússia, fou assassinat juntament amb la seva família a la casa Ipatiev de Iekaterinburg. Governà de forma autocràtica el país des del 1894 fins al 1917.

Nascut el dia 18 de maig del 1868 al palau reial de Tsàrskoie Seló prop de la capital...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ruso
  • RUSOS
  • ruso
  • Ruso
  • Ruse
  • ruso
  • rusa
  • RUSE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS