L'OLI DE LORENZO QUESTIONS

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015
L’OLI DE LORENZO
QUESTIONS SOBRE LA PEL•LÍCULA
1.- La malaltia es produeix per una fallada enzimàtica. Quines són les molècules “dolentes” que s’acumulen al sistema nerviós provocant el inici dela patologia? Explica en què consisteix la fallada enzimàtica que provoca l’acumulació d‘aquestes molècules i què té a veure amb la beina de mielina.
Els VLCFA son àcids grassos de cadena molt llargaamb hidrocarburs alifàtics que tenen mes de 22 carbonis. Quan el organisme no pot degradar aquests àcids grassos, s’acumulen en els orgànuls sub cel·lulars (peroxisomes) en lloc dels mitocondris.
Comque no hi ha una oxidació peroxisomal normal aquests àcids s’acumulen. Aquesta desmielinització principalment es provocada per citocines –proteïnes utilitzades per la comunicació cel·lular-,“astrocitos” reactius, macròfags y cèl·lules T.
Aquests àcids grassos es van acumulant i es van menjar la mielina que recobreix els axons neuronals que transmeten els impulsos nerviosos.
2.- Quina part delsistema nerviós, el central o perifèric, es veu més afectat per la malaltia? Per què?
Es presenta en el sistema nerviós central, perquè la afectació es produeix predominantment en la substància gris.
3.-Durant la pel·lícula sorgeix una aparent contradicció: encara que s’eliminin els àcids grassos saturats de cadena llarga, els seus nivells continuen sent elevats en l’organisme de Lorenzo. Com ésaixò possible?
Perquè al privar al cos d’unes certes grasses el cos les compensa sobre produint-ne.
4.- Recorda què son els àcids grassos i la diferència entre un saturat i altre insaturat. Quina és larellevància de cadascun en la salut de les persones? Algunes biomolècules com els fosfolípids presenten una part polar i altre apolar. Explica què vol dir això i quina és la transcendència per laformació de membranes biològiques.
-Àcid gras: Estan formats per una cadena llarga hidrocarbonada, la gran majoria tenen un nombre parell de carbonis, els més comuns son C16 i C18, en un extrem hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Questions
  • QÜESTIONS
  • Questions
  • lorenzo
  • Lorenzo
  • Lorenzo
  • Lorenzo
  • lorenzo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS