L Saber O Coneixement Filosòfic Neix Com A Resposta Alternativa Al Saber O Coneixement Mític

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
1BAT B Filosofia
Erika Muñoz09/10/15

Què és el saber filosòfic?Primerament, cal dir que aquesta pregunta es un dels problemes de la filosofia, ja que no hi ha cap definició exacte, per tantesmentaré varies característiques de la filosofia. El saber filosòfic són explicacions racionals basades en l’observació de la natura, aquesta explicació és ordenada segons lleis. És el resultat de larecerca del saber, del coneixement, una reflexió sobre el món, el home, la vida i el mateix saber. Es plantegen preguntes i ens donen respostes no definitives, no clares. La filosofia és el desig desaber més cosses del que se sap, cercar noves coses i no conformar-se amb allò que tothom creu. També és una forma racional de conèixer la realitat. Aquest saber filosòfic es caracteritza per :
Serracional, ja que es basa en argumentacions lògiques, no es limita a dir que les cosses són d’una manera determinada sinó intenta explica el per què de les coses, per què són així.
És sistemàtica per quèexigeix que totes les afirmacions estiguin relacionades.
Crítica, ja que no admet res sense un examen racional previ.
El fet filosofar és pensar i buscar les respostes de les preguntes, preguntesbàsicament de tot com per exemple el perquè de per què escoltem, sentim etc. La filosofia dona una capacitat de pensar, de qüestionar, analitzar... La natura és concebuda com una força caòtica, com unpoder incontrolable per part dels humans. Aquest saber no es redueix a cap altre saber, ni es la suma de més sabers, la filosofia ens fa pensar a fons sobre la realitat.
Durant molts segles no hi va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL Saber Filosòfic
  • el coneixement
  • Como sabemos que comprendemos lo que sabemos
  • filosofia y saber filosofic
  • No Se Sabe Como Es
  • y tu sabes comer
  • HAY QUE SABER LO QUE COMEMOS
  • El saber como

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS