l'ultim vaixell

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014




Mentres llegia el llibre, m’ha sorprès el desenvolupament de les accions, tot el que pasa fins que Llibertat arriba a l’exili en França. També he de dir que el final del llibre amb elreencontre de Marcel a la xocolateria no m’ho esperava. Encara que em pareix una mica impossible m’ha agradat molt.

Gemma Pasqual i Escrivà (la Safor, Comunitat Valenciana, 1967) és una escriptoraespanyola en llengua catalana. Ha escrit principalment novel·les juvenils o infantils, ja que dibuixen uns personatges pròxims, amb els mateixos problemes quotidians que té l’alumnat. Ha col·laborat endiferents revistes especialitzades en literatura, com ara la revista CLIJ-Cuadernos de Literatura Infantil i Juvenil, la revista Marxa Popular Fallera… També és conferenciant en diversos centresculturals, amb col·loquis sobre diferents personatges del món de la cultura, com, per exemple, Maria Mercè Marçal, Joan Fuster o Pau Casals.

L’obra de Gemma Pasqual ens mostra la Llibertat, que mentreacudeix a una cita molt important comença a recordar la primavera del 1939. Ella i la seua àvia es troben atrapades al port d’Alacant, buscant un exili honrós, amb el somni d’embarcar-se en un vaixell queles porte a Sudamérica lluny de les represàlies feixistes. Son presoneres a alguns camps de concentració i passen per males condicions. Mentres que passa el temps tot empitjora, però això elsfa fer-se més fortes i seguir avant, tot per a poder eixir del mal estar de vida i els conflictos que tenen.

Cal dir que aquesta novel·la està distribuïda en díhuit capítols, on cada un d'ells porta com atítol la data en la qual ocorre el que conta. El narrador és extern i omniscient, ja que no participa en la història i sap tota la informació i sentiments de cada un dels personatges, presenta lahistòria en tercera persona. La novel.la no segueix un ordre cronológic hi ha anticipacions, ja que la història comença quan ella acudix a una cita i allí recorda quan tènia dèsset anys, tot el que li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'ultim vaixell
  • L'ultim vaixell (Resumen)
  • lultim vaixell
  • L'últim patriarca
  • L'Últim Patriarca
  • L'ultim patriarca
  • L'últim metro de la matinada
  • Resenya Lúltim vaixell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS