L

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2015
L’EDUCACIÓ A LA REVOLUCIÓ FRANCESA.
La burgesia com a classe social experimenta un procés definitivament i d’enriquiment econòmic. Comença a destacar per la intenció d’influir en l’àmbit polític.Ens trobem en un moment feudal que divideix la societat en estaments amb l’absolutisme monàrquic que imposa la seva voluntat. Tot això provoca un ressentiment entre les classes dominades que estancansades d’obeir el que se’ls imposa que veuen que l’economia no funciona, que no s’estan aplicant solucions que contribueixin a millorar la situació.
Ens trobem en un moment de decadència, d’aquesta etapa(monàrquic-feudal), i d’enfortiment de la monarquia. Destaquen alguns autors intel-lectuals (Voltaire, Rousseau, Montesquieu) amb l’aparició de noves idees com llibertat, fraternitat, igualtat.Aquestes idees arribaran i es consolidaran entre el poble i els estrats més marginals.
Racionalitat
 Ens trobem un moment anomenat com a segle de les llums o il-lustració, era un moviment cultural ipolític.
Va tenir especial desenvolupament a França i poc després a Alemanya, va ser protagonitzat per un conjunt de filòsofs i pensadors que pretenien situar la raó al centre de les accions humanes,reivindicaven que les  institucions polítiques i en general totes les formes d’organitzar la convivència i la cultura, estiguessin subjectes a l’explicació raonada. D’aquesta manera es superen els dogmesreligiosos que s’havien utilitzat fins ara, tant en la comprensió dels fenòmens naturals com a principis legitimadors de les monarquies i el sistema feudal.
La idea és que tothom tingui el seu propipensament en contes de limitar-se a obeir les diferents autoritats.
Apropa la formació a les classes populars per derrotar les classes feudal.
QUINA ERA L’EDUCACIÓ ABANS D’AQUEST MOMENT A FRANÇA ABANS DELA REVOLUCIÓ DE 1789?
L’educació no es troba en el seu millor moment hi havia analfabetisme i docents en situació precària. Per ser  professor, la prova a superar era molt breu i molt senzilla, no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l,ñ,l,l,
  • l<l<
  • ...Nose: l
  • L
  • L
  • L
  • L
  • L

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS