L’ésser Humà: Evolució Biològica I Cultural

Páginas: 10 (2349 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
L’ÉSSER HUMÀ: EVOLUCIÓ BIOLÒGICA I CULTURAL



Els humans i l’evolució dels èssers vius

L’ésser humà és l’ésser que crea coneixements i elabora discursos per poder explicar el que l’envolta. També s’interessa per si mateix, com un element del món. Una de les preguntes que més es fa l’ésser humà és el seu propi origen, és a dir, d’on ve.
La ciència pot brindar una explicació contrastada iprou acceptable d’aquestes qüestions. L’evolucionisme és la teoria biològica que ofereix aquesta explicació, aqueta diu que l’ésser humà no defuig les fèrries lleis de l’evolució biològica, per això com qualsevol ésser natural, neix, creix, es reprodueix, mort. Al mateix temps evolucionen culturalment gràcies a la capacitat de parlar i a la seva gran intel·ligència. Hi ha hagut moltes persones ques’han resistit a acceptar-lo, perquè creien que amenaçava a la seva dignitat. L’ésser humà, però, comparteix moltes característiques amb altres éssers vius.


L’evolució i les seves proves

Està demostrat que totes les espècies actuals del planeta provenen d’altres espècies antigues, de les quals només ens queden les restes, anomenades fòssils. L’evolució consta amb el suport de tres tipusde proves: les proves biològiques, les proves paleontològiques i les proves moleculars.

Proves biològiques

Es basen en els organisme actuals, es pot pensar que totes les estructures actuals són adaptacions d’una única anatomia, que provenen de l’avantpassat comú.



Proves paleontològiques

Es basen en els fòssils, a partir d’aquests podem determinar un ampli arbre de com ha evolucionatla biosfera. Tota la vida hi queda interrelacionada i es remunta fins l’origen.

Proves moleculars

La base d’aquestes proves és la genètica, és a dir, en el canvi de gens. D’això només interessa que molts éssers vius tenim alguns gens iguals, i això podria explicar l’evolució a partir d’espècies passades.

L’origen de la vida

Existeixen dos hipòtesis contraposades sobre l'origen del'univers i naturalesa dels éssers vius., el fixisme i l'evolucionisme. El fixisme creu que les espècies no canvien ni evolucionen, és a dir, que són fixes. Habitualment, el fixisme s'associa amb el creacionisme, la creença segons tot ha estat creat a partir de no-res i d'un sol cop. El transformisme afirma que els éssers vius no són immutables sinó que, amb el transcurs del temps, van transformant-sei evolucionant.


També hi ha unes altres que afirmen que els éssers vius amb el transcurs del temps, van evolucionant i transformant, és l’anomenat evolucionisme. L’evolucionisme va estar acceptat com una teoria científica, ja que estava basat en una gran quantitat i diversitat de proves. Segons la ciència, fa 8 milions d’anys, es va separa Àfrica en dues parts, formant l’anomenat vall deRift. Això va provocar la variació de clima d’una part a l’altre, i va passar de selva a sabana Això va provocar que els primats i homínids canviessin els seus hàbits per poder sobreviure, com per exemple, en la recol·lecció d’aliment.

També sabem que fa 4 milions d’anys, ja existien els Australopithecus, que eren éssers bípedes, i que després, es van estendre ràpidament per Àfrica.

Elsantropòlegs van assenyalar que el primer homínid va aparèixer fa 2.3 milions d’anys, i era l’Homo habilis. 5 milions d’anys desprès, va sorgir l’Homo ergaster (treballador), que va ser el gran viatger i va ser el que es va extendre per Àsia. Després d’això, es va convertir en Homo erectus (bípede), que ja començava a assemblar-se als actuals, i per últim, van arribar els Homo sapiens, que som els actualsi van heretar tota la Terra, i s’ha dedicat majoritàriament a explorar, explotar i exhaurir el planeta.


Lamarckisme

Aquesta primera teoria evolucionista és obra del naturalista francès Jean-Baptiste Lamarck, on admet explícitament que les espècies deriven d'unes altres anteriors a través d'una sèrie successiva de canvis. Les espècies no són fixes, sinó que canvien. En aquesta teoria hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució I Origen De L'Esser Huma
  • L'esser humà
  • L'esser humà i les seves relacions
  • LA NATURALESSA SOCIAL DE L'ÉSSER HUMÀ
  • Naturalesa de l'esser huma
  • evolucio biològica
  • Evolució De L Esser Humà
  • Evolució ésser humà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS