P Gina 1

Páginas: 5 (1224 palabras) Publicado: 3 de junio de 2015





Bohr va ser un físic danés que realitzar fonamentals contribucions per a la comprensio del atom i la mecànica quantica. En 1911 va acabar els seus estudis tenint com a profesor a Rutherford. Anys mes tard, basant-se en les teories de Rutherford va publicar el seu model atòmic. Aquest model explicava que els electrons estaven en unes òrbites determinades al voltant del nucli. Durant la seuacarrera va rebre distins reconeixement, entre eixos va ser gualrdonat, en 1922, amb el Premi Nobel de la Física.










Niels Henrik David Bohr (Copenhaguen, Dinamarca; 7 d'octubre De1885 – Ibídem; 18 de novembre De 1962) va ser un Físic Danés Que va realitzar fonamentals contribucions per a la comprensió de l'estructura de l’ àtom I la Mecànica quàntica.
Va nàixer en Copenhaguen,fill de Christian Bohr, un devot luterà catedràtic de fisiologia en la Universitat de la ciutat, i Ellen Adler, provinent d'una adinerada família fesol de gran importància en la banca danesa, i en els «cercles del Parlament». Després de doctorar-se en la Universitat de Copenhaguen En 1911, va completar els seus estudis en Mánchester Tenint com a mestre a Ernest Rutherford.
En 1916, Bohr va començara exercir de professor en la Universitat de Copenhaguen, accedint en 1920 A la direcció del recentment creat Instituto de Física Teòrica.
En 1943, amb la 2a Guerra Mundial Plenament iniciada, Bohr va escapar a Suècia per a evitar el seu arrest per part de la Policia alemanya, viatjant posteriorment a Londres. Una vegada fora de perill, va recolzar els intents angloamericans per a desenrotllararmes atòmiques, en la creença que la bomba alemanya era imminent, i va treballar en Els Àlbers, Nou Mèxic(EE. UU.) en el Projecte Manhattan.
Després de la guerra, advocant pels usos pacífics de la Energia nuclear, va retornar a Copenhaguen, ciutat en què va residir fins a la seva defunció en 1962.

Basant-se en les teories de Rutherford, va publicar el seu Model atòmic En 1913, introduint la teoriade les Òrbites quantificades, que en la teoria mecànica quàntica consistix en les característiques que, entorn del Nucli atòmic, el número de electrons En cada òrbita augmenta des de l'interior cap a l'exterior.
En el seu model, a més, els electrons podien caure (passar d'una òrbita a una altra) des d'un orbital exterior a un altre interior, emetent un Fotó De Energia Discreta, fet sobre el qual sesustenta la mecànica quàntica.
En 1922 va rebre el Premi Nobel de Física Pels seus treballs sobre l'estructura atòmica i la radiació. Nombrosos físics, basant-se en aquest principi, van concloure que la llum presentava una dualitat una partícula mostrant propietats mútuament excloents segons el cas.
Per a aquest principi, Bohr va trobar a més aplicacions filosòfiques Que li van servir dejustificació. No obstant això, la física de Bohr i Max Planck Era injuriada per Albert Einstein Que preferia la claredat de la de formulació clàssica.
En 1933 Bohr va proposar la hipòtesi de la Gota líquida, teoria que permetia explicar les desintegracions nuclears i en concret la gran capacitat de fissió del Isòtop De Urani 235.


Bohr va ser guardonat, en 1922, amb el Premi Nobel De Física Pels seustreballs sobre la Estructura atòmica I la Radiació. També va ser el primer que va rebre, en 1958, el premi Àtoms per a la Pau.
És autor de diversos llibres de divulgació i reflexió: "La teoria atòmica i la descripció dels fenòmens" (1934).
En 1958 va publicar la famosa obra Teoria atòmica i el coneixement humà".
El Element químic Bohri Es va cridar així en el seu honor, igual que el Asteroide(3948)Bohr Descobert per Poul Jensen El 15 de setembre De 1985.
Un dels més famosos estudiants de Bohr va ser Werner Heisenberg, que es va convertir en líder del projecte Alemany de bomba atòmica. Al començar l'ocupació Nazi De Dinamarca, Bohr, que havia sigut batejat en l'Església Cristiana, va romandre allí a pesar que sa mare era fesol. En 1941 Bohr va rebre la visita de Heisenberg a Copenhaguen,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sobre la p gina web 1
  • 1 Estructura De Una P Gina Web
  • P Gina 1
  • P Gina 1 De 2
  • 1 P Ginas De PRESENTACION 1
  • P gina 1P GINA PRINCIPAL
  • P Gina 14
  • Caidos Del Mapa Cap Tulo 14 P Gina 1 Wattpad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS