Q Estionari El Caf De La Marina

Páginas: 8 (1859 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
QÜESTIONARI. EL CAFÈ DE LA MARINA de Josep M. de Sagarra.


A) Personatges



1. Escriu el Dramatis personae de l’obra, que l’autor ens ofereix abans del primer acte: noms dels 19 personatges amb la seves caracteríques identificatives més bàsiques i edat aproximada.

2. Qui creus que és la protagonista de l’obra? Quins són els trets principals del seu caràcter?

3. Trets principals delcaràcter del Claudi. Busca moments significatius de l’obra en els quals es reveli el seu caràcter.

4. Creus que la Caterina i el Claudi tenen alguna cosa en comú? Quina? Pot això justificar que a partir d’un determinat moment Claudi esdevingui també coprotagonista?

5. Alguns personatges tenen noms clarament simbòlics. Quins són i com es poden relacionar amb la manera de ser o el físic del personatge?Fes especial atenció al personatge de Rufina i al de Salvadora.

6. Què és el que caracteritza el mariner Luard com a personatge? Quines cracterístiques posseeix? Per contestar pot ajudar-te llegir la Balada de Luard el mariner que forma part del poemari Cançons de rem i de vela, fruit de les estades de Josep M. de Sagarra al port de la Selva.

7. Quina opinió té Luard sobre la Caterina? La sevavisió ens prepara per entendre els sentiments de Claudi cap a ella? Per què?

8. La Rufina i la Salvadora tenen la mateixa opinió sobre la Caterina?

9. Podem dir que són dos personatges antitètics per les seves dues maneres de posicionar-se respecte a la Caterina? Per què?

10. Ens prepara la posició de Salvadora per a la resolució amb final feliç del conflicte gràcies al penediment i al perdó,molt característic de les obres de Sagarra en la dècada de 1930?

11. Quina idea té de la vida la Salvadora?


12. Busca tres adjectius que centrin al teu parer la descripció de la manera de ser de la Caterina, tres per al Claudi i tres per a Luard.


13. Com és la vida dels pescadors de la costa catalana a l’època que els retrata Sagarra (vida quotidiana, distraccions, situació econòmica…).14. Hi ha diversos personatges que són qualificats o comparats amb noms de peix en alguna ocasió. Busca’n almenys tres exemples, que incloguin amb quin peix és comparat monsieur Bernat i per què.

15. Hi ha alguns personatges que no siguin pescadors humils del poble? Quins?


16. Amb quina finalitat creus que l’autor els ha introduït en cada cas en el món dels pescadors de l’obra?


17. En lacomparació entre aquests personatges i el món humil dels pescadors, aquests darrers en surten enaltits o tot el contrari? Justifica-ho. Creus que Sagarra idealitza el món dels pescadors i dóna per tant una imatge ideal del país?

18. Es miren la gent del poble monsieur Bernat amb simpatia? Per què deu ser?

19. Els defectes de quin poble veuen la gent del poble en monsieur Bernat? En realitat,però, no és monsieur Bernat català? On és Banyuls?

20. Se t’acudeix per què monsieur Bernat és precisament de Banyuls?





B) Ambient: Espai i temps

1. En quina àrea geogràfica ocorre l’acció? Com ho sabem? Quins topònims de pobles més o menys propers hi són esmentats? Saps si l’autor parteix de la seva estada en algun poble concret per crear el seu “cafè”?

2. En quant temps transcorre l’obrai com ho saps?

3. En quina època creus que se situa l’acció?


C) Estructura, conflicte i tema

1. En quants actes està dividida l’obra?

2. Veuràs que els actes estan dividits en escenes (18, 16 i 17, exactament). Què determina en el teatre el canvi d’escena? Si no ho saps, dedueix-ho de la lectura d’algunes escenes de El cafè de la Marina.

3. Què són les acotacions en una obra de teatre?Quines indicacions dóna l’autor en la primera acotació de l’obra sobre com ha de ser la llum en cada acte?

4. Per què creus que ho fa així? Mira de relacionar-ho amb el contingut concret dels actes: digues com avança l’acció en cada acte (fes una llista amb les dues o tres coses principals que hi ha en cada un). Després, digues quina és l’estructura de l’obra.

5. Quin és el conflicte o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Q Estionari El Intocable
  • Q Estionari Mill II
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Q Estionari Anys 70
  • Q Estionari 1rbatx 2015
  • el cafe de la marina
  • cafe de la marina
  • El cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS