Retaule de Guimerà

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Retaule de Guimerà


DOCUMENTACIÓ GENERAL
Títol: Retaule de Guimerà
Autor: Ramon de Mur
Cronologia: 1402-1412
Estil: gòtic català
Tècnica: tremp
Suport: fusta
Localització original iactual: la localització original es troba a l’església parroquial de Santa Maria de Guimerà, però actualment es localitza al Museu Episcopal de Vic.
Tema: En aquest retaule de Ramon de Mur es representenescenes com el Judici Final, escenes del Nou i Antic Testament i finalment escenes de la Passió i Resurrecció de Crist.

ANÀLISI FORMAL
Elements plàstics
Aquest retaule presenta un cromatismesuau, gens agressiu. Hi destaquen el verd i el vermell de les vestimentes dels diversos personatges que hi apareixen. El color hi predomina per damunt del dibuix, lluny ja del primitivisme del gòticpropi del segle XIII i la primera part del XIV. El modelatge no és encara gaire contrastat i els caps resulten una mica plans.
Composició
El retaule està dividit en quatre apartats (carrer esquerrà,taula central, carrer dretà i predel·la). En el carrer esquerrà hi apareixen deu taules, les quals estan relacionades amb escenes de l’Antic Testament, però avui dia només es conserven vuit taules(Creació d’Adam i Eva, Pecat Original, Expulsió del Paradís, Adam i Eva treballant i l’assassinat d’Abel, Moisés al Mont Hereb i el Pas de la Mar Roja).
En la taula central, es conserva l’escena d’ElJudici Final. Aquí, Ramon mostra la seva imaginació en la riquesa dels dibuixos i en els colors. Els personatges tenen gestos i cares molt expressives. En la part superior està el cel on es veu a Déu, alcentre es pot veure un remolí d’aigua vermella que s’emporta alguns personatges cap a l’infern i finalment a l’esquerra, es veu gent demanant ajut.
En el carrer dretà està compost per deu taules,encara que només es conserven vuit, que es el mateix que passa al carrer esquerrà. En aquestes taules es veuen representacions del Nou Testament (L’anunciació, la Nativitat, l’Epifania, Baptisme,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL RETAULA DEL FLAUTISTA
  • angel guimera
  • Angel Guimerà
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS