T.4.- El Procés D'Ensenyament I Aprenentatge Com Procés De Construccion I D'Interacció: Elements Interpersonales I Elements Didàctics. El Paper Mediador Del Professor.

Páginas: 7 (1509 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
T.4.- EL PROCÉS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE COM PROCÉS DE CONSTRUCCION I D'INTERACCIÓ: ELEMENTS INTERPERSONALES I ELEMENTS DIDÀCTICS. EL PAPER MEDIADOR DEL PROFESSOR.



1. INTRODUCCIÓ
2. EL PROCÉS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE COM PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ I D'INTERACCIÓ: ELEMENTS INTERPERSONALES I ELEMENTS DIDÀCTICS.
2.1 TEORIES DE L'APRENENTATGE
- ENFOCAMENTCONDUCTISTA
- ENFOCAMENT COGNITIVISTA
3. EL PAPER MEDIADOR DEL PROFESSOR
4. PAUTES D'ACTUACIÓ DE L’ORIENTADOR
5. CONCLUSIONS
6. BIBLIOGRAFIA

















T.4.- EL PROCÉS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE COM PROCÉS DE CONSTRUCCION I D'INTERACCIÓ: ELEMENTS INTERPERSONALES I ELEMENTS DIDÀCTICS. EL PAPER MEDIADOR DEL PROFESSOR.


1.- INTRODUCCIÓ

LaLOE estableix els objectius en capacitats, així l'educació institucional ha de
preocupar-se de transmetre informació i també de fomentar el desenvolupament de les capacitats. És a dir ha de transmetre coneixements però també la manera com utilitzar-los en les diferents situacions de la vida real, actual, en constants i ràpids canvis culturals, tecnològics i de sistemes de producció.L'activitat educativa es desenvoluparà atenent als principis següents:
• formació personalitzada, que propiciï una educació integral en coneixements, habilitats i valors morals de tot l'alumnat en tots els àmbits de la vida (personal, social familiar i professional)
. • Desenvoluparà capacitats creatives i d'esperit critic
• metodologia activa que asseguri la participació del'alumnat en els processos d’ê-â.
• Establertes les bases d'orientació educativa cap al desenvolupament de capacitats, els objectius, continguts i principis de l'activitat educativa estaran vinculades a aconseguir aquestes capacitats.

El desenvolupament de les capacitats prescrites en la LOE i en el Decret 125 de les Illes Balears. Suposa un complex sistema d'ê ja que no solaments'ensenyen coneixements sinó procediments i actituds. S'intenta desenvolupar les potencialitats i/o capacitats a través de l'experiència i relacionades amb l'entorn cultural de l'alumnat.
L'aprenentatge i les teories que tracten els processos d'adquisició de coneixement han tingut durant aquest últim segle un enorme desenvolupament degut fonamentalment als avanços de la psicologia i de lesteories instruccionales, que han tractat de sistematizar els mecanismes associats als processos mentals que fan possible l'â.


2. EL PROCÉS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE COM PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ I D'INTERACCIÓ: ELEMENTS INTERPERSONALES I ELEMENTS DIDÀCTICS.

2.1 TEORIES DE L'APRENENTATGE

• ENFOCAMENT CONDUCTISTA
Per al conductisme, el coneixement es percep a través de la conducta, commanifestació externa dels processos mentals interns, encara que aquests últims es manifesten desconeguts.
D'aquesta forma, l'â basat en aquest paradigma suggereix mesurar l'efectivitat en termes de resultats, és a dir, del comportament final, pel que aquesta està condicionada per l'estímul immediat davant un resultat de l'alumne, a fi de proporcionar una realimentació o reforç a cadascuna deles accions del mateix.
Es desenvolupen models de disseny de la instrucció basats en el conductisme a partir de la taxonomía formulada per Bloom i els treballs posteriors de Gagné i també de Merrill.
Les crítiques al conductisme estan basades en el fet que determinats tipus d'â solament proporcionen una descripció quantitativa de la conducta i no permeten conèixer l'estat intern enel qual es troba l'individu ni els processos mentals que podrien facilitar o millorar l'â.

• ENFOCAMENT COGNITIVISTA
- Les teories cognitives tenen el seu principal exponent en el constructivisme (Bruner, Piaget).
L'â és vist com un procés de construcció individual interna d'aquest coneixement.
Aquest constructivisme individual, representat per Papert i basat en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Composts I Elements
  • els elements i la cél.lula
  • El procés d’industrialització (i): creixement econòmic i marc institucional
  • Lorganització I El Procés De Direcció De L Empresa
  • 2015 P ctica Proc de MAnuf I
  • Anàlisi I Seguiment D Un Procés Electoral
  • Cn com c t i
  • I A T A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS