T.4 medi social

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2011
Espanya té uns 46milions d’habitants. És el país més poblat de la Unió Europea. La població espanyola és majoritàriament urbana.

El creixement de la població és alt quan el nombre de naixements ésmolt superior al de defuncions. I és baix quan disminueix el nombre de naixements.
Les causes són: la incorporació de la dona al treball,retard de l’edat de matrimoni i maternitat fins als 30 anys,desig de garantir als fills l’educació i bones condicions de vida i habitatges poc espaiosos.

La disminució de la mortalitat infantil és deguda,entre altres causes,als factors següents:La cura il’alimentació dels nadons i el millorament de les condicions sanitàries en el moment del part.

Anomenem esperança de vida la mitjana d’anys que pot arribar a viure una persona.
La disminució de lanatalitat i l’augment de l’esperança de vida han generat un envelliment de la població espanyola.

La població espanyola va créixer notablement al llarg del segle XX. Entre l’ any 1990 i el 2000,lapoblació espanyola a penes es va es va incrementar amb uns 600.000 habitants,i entre els anys 2000 i 2008 s’ha incrementat en gairebé 6 milions de persones.

Espanya ha estat tradicionalment un paísd’emigrants. Representa el 10% de la població total (4,5 milions d’habitants).

La població espanyola està disribuïda de manera molt irregular,degut el clima i el relleu i la diferència en els recursoseconòmics. La població espanyola es concentra en: franja litoral,que són les províncies més poblades i la Comunitat de Madrid que és la capital d’Espanya. Les zones menys poblades corresponen al’interior peninsular.

A Espanya,el 21,9% de la població és considerada rural,és a dir viu en municipis de menys de 10.000 habitants. Pot ser dispersa ,quan viuen en cases aïllades ,petits llogarets ogrups de cases i concentrada,quan s’agrupa en pobles.

La majoria de la població espanyola viu en municipis urbans de més de 10.000 habitants,això és degut a que les activitats econòmiques es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • media T
  • media t
  • T. Social
  • t social
  • t social
  • T. Social
  • 4 Medio
  • 2Neso T-4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS