t-6 geografia

Páginas: 19 (4739 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013




















QÜESTIONARI TEMA 6
-LA REESTRUCTURACIÓ DELS ESPAIS INDUSTRIALS
1. Defineix industria.
Fa referència al grup d'operacions que es desenvolupen per obtenir, transformar o transportar productes naturals. El terme també s'aprofita per nomenar la instal·lació que es reserva a aquesta classe d'operacions i al conjunt de les fàbriques d'un mateix gènere od'una mateixa regió. La indústria pròpiament dita sorgeix amb la Revolució Industrial a Anglaterra i Escòcia al segle XVIII.

2.Classificació de les indústries Indústries segons el tipus amb definició i exemples.
-Indústria alimentària: És la part de la indústria encarregada de l'elaboració, transformació, preparació, conservació i envasat dels aliments de consum humà i animal. Les matèriesprimeres d'aquesta indústria es centren en els productes d'origen vegetal (agricultura), animal (ramaderia) i fúngic, principalment. Alguns exemples són olis,productes lactis i cervesa.
-Indústria de l'entreteniment o indústria cultural: És un concepte desenvolupat per Theodor Adorno i Max Horkheimer per referir-se a la capacitat de l'economia capitalista, un cop desenvolupats certs mitjans tècnics,per produir béns culturals en forma massiva. Alguns exemples són l'art , el entreteniment , el disseny , la arquitectura , la publicitat , la gastronomia i el turisme.
-Indústria farmacèutica: És el sector dedicat al desenvolupament, la fabricació i la preparació de productes químics utilitzats per prevenir o tractar malalties. Algunes empreses del sector fabriquen productes químics farmacèutics agranel (producció primària) i totes els preparen per l'ús mèdic mitjançant mètodes coneguts. Alguns exemples son xarops i pomades.
-Indústria tèxtil: És el sector de l'economia dedicat a la producció de roba, tela, fil, fibra i productes relacionats. Encara que des del punt de vista tècnic és un sector diferent, en les estadístiques econòmiques se sol incloure la indústria del calçat com a partde la indústria tèxtil. Alguns exemples son la llana i el cotó
-Indústria aeronàutica: indústria aeri comercial o negoci aeronàutic, Està formada per totes aquelles activitats vinculades al transport aeri civil que inclouen: Operadors o aerolínies, Agències de viatges, Aeroports, Infraestructura i Constructors d'aeronaus. Alguns exemples son Iberia, Vueling, Viajes el Corte Inglés..
-Indústriametal·lúrgica: El seu objectiu és l'obtenció i tractament dels metalls des de minerals metàl·lics, fins els no metàl·lics.Com per exemple anells, polseres, rellotges.


-Indústria química: S'ocupa de l'extracció i processament de les matèries primeres, tant naturals com sintètiques, i de la seva transformació en altres substàncies amb característiques diferents de les que tenien originalment, persatisfer les necessitats de les persones millorant la seva qualitat de vida, amb l’objectiu d’elaborar un producte de bona qualitat amb el cost més baix possible, i tractant d'ocasionar el menor dany possible al medi.
Indústria del sexe: És el terme donat a la indústria comercial de les empreses que donen feina a treballadors sexuals en diverses capacitats, generalment relacionades amb el que esdescriu com entreteniment per a adults que inclou erotisme, es considera inadequat per als nens. Com per exemple algunes pagines web, revistes eròtiques o DVD’s.

3.Quan es va produir la primera industrialització a Espanya?Com es va produir?
La primera industrialització a Espanya es va produir durant els segles XVIII i XIX. Espanya continuava sent un país eminentment agrícola. Els factors quevan influir negativament en la industrialització van ser els següents: L’escassa capacitat de compra de la població espanyola. La manca d’inversions i l’absència de burgesia industrial. Els problemes de transport. L’escassetat de fonts d’energia. La posició allunyada d’Espanya respecte dels nuclis més industrialitzats d’Europa.
Aquesta industrialització es va produir mitjançant la revolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACT 6 T
  • Química t-6
  • T N 1 6
  • t p geografia
  • Vocabulario De Geografia. T.1
  • Geografia Lana T
  • Guía geografía 6° básico
  • Contenidos 6 año geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS