índia

Páginas: 4 (947 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013

ÍNDIA
L'Índia, oficialment la República de l'Índia és un Estat del sud de l'Àsia. És el setè país més gran del món en superfície, i el segon més poblat. El seu govern és una república i elpresident és Pranab Mukherjee. La capital de L’Índia és Nova Delhi. La ciutat més gran de L’Índia és Mumbai (Bombai) amb 13.922.125 habitants.
Quant a les costes limita amb l'oceà Índic al sud, ambel mar d'Aràbia a l'oest i amb el golf de Bengala a l'est. Quant a les fronteres terrestres limita amb el Pakistan a l'oest, amb la República Popular de la Xina, el Nepal i Bhutan al nord-est i amb BanglaDesh i Birmània a l'est. L'Índia és molt a prop de Sri Lanka, i les Maldives a l'oceà Índic.
Els rius principals que s'originen a l'Himàlaia són el Ganges i el Brahmaputra, tots dos desemboquenal Golf de Bengala. Els principals tributaris del Ganges són el Yamuna i el Kosi, les baixes gradients dels quals causen inundacions desastroses cada any. Els rius peninsulars més importants, amb gradientsmajors que prevenen les inundacions són el Godavari, el Mahanadi, el Kaveri i el Krishna, que també desemboquen al Golf de Bengala. Els rius Narmada i Tapti, desemboquen al mar d'Aràbia. El clima del’Índia és força influenciat per l’Himàlaia i el desert de Thar. Els quatre grups climàtics predominants de l'Índia són: l'humit tropical, el sec tropical, l'humit subtropical i el clima de muntanya.INDEPENDÈNCIA ÍNDIA
Al segle XV, el territori de l’Índia, situat a la Àsia meridional, va ser ocupada pels portuguesos, després pels holandesos, francesos i anglesos. A partir de la repressió de larevolta dels sipais, en 1857, (rebel·lió armada dels hindús contra el poder britànic) es van apropiar del govern de la regió, utilitzant les seves matèries primeres per als processos de fabricació demanufactures, en la Revolució Industrial, que es va iniciar a Anglaterra.
La rebel·lió dels sipais va ser contra la companyia Britànica de les Índies Orientals, que havia obtingut a partir de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • India
  • indio
  • los indios}
  • India
  • la india
  • indios
  • India
  • India

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS