Nietzsche En La Actualidad

Páginas: 7 (1649 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
NIETZSCHE A L’ACTUALITAT

Friedrich Nietzsche (Röken, Octubre 1844-Weimar, Agost 1900), filòsof, poeta i filòleg alemany, considerat un dels pensadors més influents en el segle XX.

És un filòsof vitalista que per tant dóna més importància a la vida i no a les teoritzacions que es fan sobre ella; a més creu que és important que cada persona s’elabori els seus propis valors i no agafi els defora. Així mateix, utilitzà l’ateisme per desvalorar les coses divines i donar més importància a les coses humanes.

La seva filosofia avarca gran quantitat de temes, que molts d’ells poden ser relacionats amb l’actualitat.

Ell creu que els humans hauríem de dedicar tots els nostres esforços a evitar els mals i els dolors i, no dedicar-los als plaers; que com més intentem treure plaers, mésens esclavitzem a nosaltres mateixos i per tant tampoc gaudim dels plaers que se’ns ofereixen.
Tot i el seu pensament, crec que a l’actualitat tota la societat dirigeix els seus esforços als èxits i a les coses bones, que potser deixem una mica de banda les coses dolentes que ens podrien passar i que no els hi prestem tota l’atenció que caldria.

Així mateix, tractem sobre les dificultats amb lesque ens enfrontem a la vida. “ I si el plaer i el sofriment anessin lligats que, qui volgués tant com fos possible de l’un, hagués de tenir també el màxim possible de l’altre? ”. Afirmà que els projectes que aconseguim a la vida, tenen un cert grau de patiment. Entre el fracàs inicial i l’èxit final sempre hi ha d’haver angoixa, desesperació, enveja, etc; que totes les vides són doloroses i gensfàcils però, si trobem una utilitat que ens pugui servir a les adversitats i a més tenim una bona actitud davant ells és més probable que arribem a la plenitud. Creia que per a la realització personal, els dolors no s’han d’esquivar, sinó que s’han de considerar una cosa inevitable i natural.
Qui va dir que aquesta vida era fàcil? Qualsevol cosa que ens proposem aconseguir té un cert grau dedificultat, algunes coses més i altres menys, però el cert, és que res és regalat i que hem de lluitar i esforçar-nos per aconseguir-ho. Això ja ens ho ensenyen els pares i a l’escola de petits, si volíem una joguina no havíem de fer rabietes i si ara volem anar a la universitat hem d’estudiar i privar-nos de sortit de nit algunes vegades.

Un altre punt clau en la seva filosofia és l’etern retorn,està relacionat amb la coneguda afirmació Carpe Diem, però amb la diferència que intenta anar més enllà, és la màxima expressió del vitalisme. “Ens hem de suposar que un cert dia o una certa nit, un dimoni s’introduís furtivament en la solitud més profunda i et digués: “Aquesta vida, tal i com la vius i l’has viscuda, l’hauràs de viure encara una altra vegada i innombrables més; i se’t repetiràcada dolor, cada plaer i cada pensament, cada sospir i tot allò increïblement gran i petit de la teva vida.””.
Així crec que actualment poques persones té el que es coneix com consciència de finitud, ja que no aprofitem al màxim la vida que ens ha tocat i no la vivim com si cada moment fos el darrer. L’hauríem de viure intensament i acceptant el que ens ha tocat. Moltes vegades anem deixant per eldemà coses que són necessàries fer al moment, potser demà ja serà massa tard.






L’ “Übermenshen”, el superhome de Nietzsche sorgeix com a conseqüència de la mort de Déu, així ell serà el nou deú terrenal i el que donarà sentit a la Terra. També ell serà l’encarregat de crear ell mateix ela valors de la vida. Tot i així ell no és el resultat final, sinó que un pont de transició, ja queha de patir tres transformacions: primer és un camell, que obeeix a Déu i diu sí a tot. Després és un lleó no és capaç de crear nous valors i però si que ja ha aprés a dir no. Finalment, aquest es converteix en nin, que si que té capacitat per crear nous valors i amb ell comença la possibilitat d’una nova vida, que ell viu amb energia i força, ell és un creador.
Un és realment lliure quan és amo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTUALIDAD NIETZSCHE
  • Valoración de Nietzsche con la actualidad
  • Nietzsche actualidad y comparación con otros autores
  • Sobre Nietzsche en la sociedad actual (terminado)
  • actualidad de nietzsche
  • ACTUALIDAD NIETZSCHE
  • Nietzsche y su actualidad
  • actualidad de marx y nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS