Älskaren

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
ÄLSKAREN
Älskaren av Marguerite Duras.
(1914-1996)

Denna är ett utdrag ur en självbiografisk erotikroman av Marguerite Duras.
Älskaren relaterar en passionerad kärleksaffär mellan en femtonårigfransyska och hennes kinesiske älskare.
Det är under den franska kolonialtiden i Indokina som idag kallas Vietnam.
Flickan är på väg tillbaka till Saigon efter skollovet. På färjan överMekongfloden träffar hon en elegante ung mannen som är en rik aristokrat kines ur överklassen.
Hon ser på honom, hon frågar vem han är. Han säger att han just har kommit tillbaka från Paris där han är studerat.Hon fortsätter resar i hans limousin. Där starta mellan dem en spontan relation fylld ur lusta, åtrå, ruelse y intrig därför att han måste gifta sig men en kvinna av hans egen kultur och sammatraditioner och hon är bara en flicka av femton år som dessutom hon är frankiska och detta är inte rätt framför lagen.
Älskaren chaufför väntar varje dag på henne utanför skolan för att köra henne till enblygsam lägenhet mitt i Saigon, där de bor intensiva kvällar av lidelser.
Hon har mycket problem med hennes familj för att de har inget pengar och hennes äldre bror är domineras av narkotikaberoendeoch hennes mor y hennes lillebror bor med mycket rädsla av den äldre bror som han är aggressiv och en tjuv.
Älskarna slut på grund av han måste gifta sig men annat ficka men samma traditioner ochhon kunde inte accepterade som hon var kär av honom.






Detta är min favorit del av boken:
Marguerite Duras kunde bibringa in tröst bedrövelsen mellan två älskarna utan chans av de varatillsammans.
”Hudens lenhet är överväldigande. Kroppen. Kroppen är mager, utan styrka, utan muskler, han kunde ha varit sjuk, vara konvalescent, han är hårlös, utan annan manlighet än könets, han ärsvag, han är som utlämnad åt en kränkning, tålmodig .
Hon ser inte i ansiktet, hon ser inte på honom . Hon är rör vid honom. Hon rör vid könets mjukhet, hudens, hon smeker den gyllene färgen, detta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS