1Franco14pesetas

Páginas: 8 (1880 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
ÍNDEX



1. Fitxa de la pel·lícula o documental





2. Abstract o resum





3. Paraules clau





4. Anàlisi de la pel·lícula: desenvolupament de les idees que hem apuntat a l'abstract o resum.





5. Abordatge





6. Bibliografia i material utilitzat




1. Fitxa de la pel·lícula o documental

1.1Títol: UN FRANCO 14 PESETAS

1.2Any: 2006

1.3 País: ESPANYA

1.4 Repartiment

- Carlos Iglesias es MARTIN: νun home casat amb la Pilar, amb la que té un fill, Pablo. Al ser acomiadat de la fàbrica, es sent fracassat i decebut. Marxa a Suïssa amb el seu amic Marcos, amb la intenció de millorar la qualitat de vida de la seva família, tot i que primer s’enyora d’ells i del seu país natal, aviat s’acostumarà a la nova vida.- Nieve de medina es PILAR: una dona amb un caràcter fort, amb les coses molt clares, vol una casa pròpia on fer vida familiar. És la que arrossega al seu marit a emigrar i s’esforça perquè tothom s’adapti a la nova situació a la que han arribat. Un cop a Suïssa, ho veu tot molt bonic, però no s’hi acabarà d’acostumar mai; té molts problemes per adaptar-se a la nova situació i cultura.- Ivan Martin es PABLITO de Petit: fill de Martín i de Pilar. A l’inici de la pel·lícula es veu co està aquí a Espanya, l’emigració a suïssa al principi no li agrada, ja que no vola anar a a escola.


- Tim Frederic es PABLO: Han passat els anys i Pablo ha crescut, es sent plenament integrat amb la cultura de Suïssa, té els seu amics, parla perfectament l’idioma. La tornada aEspanya, per Ell serà molt dura, sobretot per l’edat adolescent en que es troba.


- Javier Gutíerrez es MARCOS νl’amic del Martín, malgrat que a principi es veu col·lapsat per tot el que troba de nou a Suïssa (aigua calenta, paper higiènic...) de seguida s’acostuma i s’adapta a la nova situació.
- Angela del salto es CARMEN la novia de Marcos a l’inici de la pel·lícula, després emigrarà aSuïssa i es casarà amb ell.


- Isabel Blanco es HANNA la mestressa de la pensió on s’allotgen. Té un affair amb en Martín.

- Aldo Sebastianelli es TONINO es un emigrant del sud d’Itàlia, emigra igual que Marcos i Martín, de seguida es fan amics amb tots dos. Té la molt clar que algun dia potser tornarà a Itàlia quan les coses millorin.
-
1.5 Context

A) Polític: DictaduraFranquista Estat dictatorial, absència de llibertats, absència d’Estat del Benestar.
B )Social: Fortes emigracions des de Espanya als Països Europeus més Industrialitzats. En busca d’un treball, El perfil del emigrant era un home casat, d’entre 20-35 anys que estaria treballant fora de casa entre 4 i 8 anys, els primers anys aniria enviant diners a Espanya, desprès es reagruparia la família al’Estat Europeu

c) Econòmic: Estancament i aïllament econòmic a Espanya, amb reestructuració de plantilles a les empreses. Falta d’inversió i renovació tecnològica.

D) Temporal: 1960-1965

E) Geogràfic: Madrid i Suïssa

1.6 Director: Carlos Iglesias

- Biografia

Titulat per la Real Escola d'Art Dramàtic de Madrid, en els anys vuitanta es va dedicar fonamentalment a la interpretacióen diferents muntatges teatrals tant de repertori clàssic com contemporani. Així, el 1982, va treballar, entre altres obres, en Arlequí, servidor de dos amos, de Carlo Goldoni, dirigit per Ángel Gutiérrez; Polinka, de Txèkhov, també amb la direcció d'Ángel Gutiérrez, en 1983, en Pablo Iglesias, de Lauro Olmo, sota la direcció de Luis Balaguer; Les banyes de don Friolera, de Valle-Inclán, dirigitper José Estruch i Juan José Granda, en 1986 a Calidoscopis i fars d'avui, de Sergi Belbel, dirigit per Juan José Granda; el 1987 , en el muntatge de Lluís Pasqual per al Centre Dramàtic Nacional del públic, de Federico García Lorca; el 1990-1991 en ella, de Jean Genet, dirigit per Ángel Facio, i el 1992 a Las gales del difunt, de Valle-Inclán , dirigit per Francisco Muñoz.

A partir dels anys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS