5e DIA EL APARTAMENTO SEGONS PASSOS GUIO

Páginas: 5 (1043 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2015
EL APARTAMENTO

Heu de treballar els següents punts:

- Idea

- Premissa (el "missatge" de l'obra, allò que l'autor vol dir amb la seva obra. No més de dues línies)

- Story-line (és una idea escrita en un màxim de cinc-sis línies. Aquesta idea contindrà, ja, presentació conflicte, desenvolupament conflicte,sol·lució conflicte)

- Sinopsi. Un resum, redactat amb estil indirecte (sense fer"literatura")i sense diàlegs. Màxim una pàgina.

- Estructura de la pel·lícula: plantejament, nus i desenllaç, descrivint les accions més importants en cada un d'aquests apartats, marcant els moments que considereu nusos de trama i el clímax, i també aquells moments que considereu que narrativament importants per al conjunt de la pel·lícula (idea de l'economia narrativa, exemple: ampolla en lapel·lícula El Apartamento).


Idea:

En aquest cas el naixament de la idea l’aporta el mateix director:

Va anar a veure una pel·lícula que es titulava “Breu encontre”, una història d’amor entre un home casat i una dona casada, una història d’adulteri. Aquests dos personatges tenien una breu història d’amor i utilitzaven la casa d’un amic d’ells, per a les seves trobades amoroses, sexuals.

Billy Wilderva veure la pel·lícula, li va agradar, però es va preguntar sobre el personatge que no apareixia mai en la pel·lícula, això és: l’amic que deixava la casa als dos protagonistes.

Wilder es va plantejar qui era aquest personatge, com era, com es comportava, perquè deixava la seva casa al seu amic...etc...

En aquest cas, doncs, la idea inicial seria una idea narrativa, bàsicament.


IDEANARRATIVA: LA HISTÒRIA D’UN PERSONATGE, D’ALGÚ QUE DEIXA EL SEU APARTAMENT A D’ALTRES –UN AMIC, EN PRINCIPI- PERQUÈ HI TINGUIN RELACIONS AMOROSES.


Premissa.
Què vol dir el guionista-el director, en aquest cas, amb la seva obra?
No hi ha una sola premissa i podem aventurar-ne unes quantes:

Jo proposo, però: Els éxits aconseguits sense dignitat, o de manera indigna, no són veritables èxits.



StoryLine.
Un home solter deixa el seu apartament als seus superiors per a què hi puguin tenir les seves cites extramatrimonials, a canvi d’ascendir professionalment en l’empresa on treballa. L’amor, però, per una noia que treballa en l’empresa el fa adonar-se de la indignitat de la seva estratègia i el fa renunciar a aquesta estratègia d’ascens laboral, encara que això li costi el seu lloc detreball.





Sinopsi.

C. C. Baxter és un empleat d’una gran empresa a Manhattan. C.C. Baxter viu sol en un apartament, i aquest apartament s’ha convertit en el lloc que alguns dels seus superiors utilitzen per a ternir relacions extramatrimonials. Baxter està enamorat de Fran, una ascensorista de l’empresa, però aquesta només el veu com un company de feina. La qüestió del pis de Baxter arriba fins aun dels més alts ejecutius de l’empresa, Sheldrake. I aquest convoca Baxter al seu despatx. Baxter acudeix pensant que, per fi, els seus favors seran recompensats amb un ascens laboral. Baxter aconsegueix l’ascens, però a canvi de deixar el seu pis a Sheldrake, el qual també té un afer amorós. La relació extramatrimonial de Sheldrake, una més de les moltes que ha tingut, resulta ser amb Fran.Baxter, orgullós pel seu ascens, acaba descobrint, gairebé per atzar, que la conquesta de Sheldrake és la noia que ell estima. Aquesta descoberta l’enfonsa i el fa adonar-se de la buidor de la seva vida, malgrat el seu ascens. Sol, la nit de Nadal, la passa en un bar i, amb una conquesta de circumstàncies, torna al seu pis, on han tingut, prèviament, un dels seus encontres Fran i Sheldrake. En el pis,però, Baxter descobreix Fran inconscient. La noia ha intentat suicidar-se, després del que li havia explicat la secretària de Sheldrake sobre aquest i les successives amants que havia tingut i després de comprovar, personalment i definitiva, que Sheldrake mai no es divorciarà de la seva dona. Baxter, amb l’ajuda del seu veí metge, aconsegueix reanimar Fran. Un cop reanimada, Fran conviu durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GUÍA DE PRÁCTICA 3 DIA 3
  • Apartamento
  • el apartamento
  • Animaas D Dia Claro Guia
  • apartamentos
  • Apartamentos
  • Guia dia
  • Guía De Identificación Y Manejo De Chinches De Cama Para Residentes De Apartamentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS