Abstracció

Páginas: 6 (1337 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
QÜESTIONARI ABSTRACCIÓ
Concepte dʼabstracció Lʼabstracció és un procés. Es la no referencia a la realitat, lʼallunyament del procés representatiu. No hi ha tema, plasmació dʼestats dʼànims a través del color, figures…

Lʼabstracció segons W. Wörringer Analitza la psicologia dels estils, basat en la integració del concepte dʼempatia i abstracció. Donant els principis generals de la sevaestètica: contingut espiritual de lʼobra dʼart i la critica dedicada a lʼornamentació i lʼart renaixentista. W.Worringer diu que en èpoques en que lʼartista està satisfet es espontàniament realista, però en moments de crisi, la manera defensiva amb la qual lʼartista es protegeix de la realitat és lʼabstracció. Es una manera de defensar-se de la realitat. Worringer veu entre dos pols: el de Einfühlung i eldʼabstracció. El primer troba satisfacció en la bellesa del orgànic, viu, la naturalesa. El pol de lʼabstracció son els conceptes dʼestil i bellesa. Lʼestil geomètric, de simetria i estil, es el mes perfecte en quan a llei i necessitat. La forma geomètrica es instintiva.

Dues vies per arribar a lʼabstracció: lírica i geomètrica. Lʼabstracció lírica es una tendència dins de la pintura abstractaque es va desarolla a partir de 1910 amb una obra de Kandinsky. La temàtica que desarollen els pintors de lʼabstracció lírica es, lʼexpressió de lʼemosió del artista, individual i immediata. Predomina el color sobre la forma. Lʼabstracció geomètrica es una forma de lʼabstracció basada en lʼús de formes geomètriques simples combinades en composicions subjectives sobre espais irreals. Sorgeix com areacció al excessiu subjectivisme dels artistes plàstics dʼèpoques anteriors que intentaven allunyar-se del purament emocional. Sʼutilitza una exaltació de les dos dimensions.

Lʼabstracció lírica, Kandinsky. Impressions, improvisacions i composicions. Kandinsky va ser el que va iniciar lʼabstracció lírica. El desarrollo cap a lʼabstracció troba la seva justificació en “Abstracció i empatia” de Worringer. Kandinsky, estava interessat en la teosofia “la creença en una realitat essencial oculta darrera les aparences una racionalitat al art abstracte.” “Lʼart nou te que guiar-se en un llenguatge de color” No sʼinteressa per lʼaspecte sinó nomes per la resposta de lʼànima.

Neoplasticisme: característiques i contextualització. El neoplasticisme es un moviment artístic iniciat a Holandael 1917 per Mondrian. Estètica nova a través dʼun nou llenguatge, geomètric. Totalment racionalista Bellesa perfecta Punt de simplificació màxima Colors primaris Figures planes Angles rectes No hi ha corbes i diagonals Aconseguir màxim equilibri entre vertical i horitzontal.

Mondrian Pintor avantguardista holandès. Principal representant de lʼabstracció. Va estudiar a Amsterdam. Va estudiar aParís on va rebre influencia cubista. Després va tornar a Amsterdam on va conèixer a Van Doesburg amb el qual va fundar la revista De Stijl, i també entorn a aquesta un grup dʼartistes. Més tard va abandonar el grup per la discussió amb Van Doesburg, el qual, volia introduir la diagonal. Finalment emigra a Estats Units amb un estil que pretén donar moviment, està inspirat amb el dinamisme de laciutat NY.

Van Doesburg Pintor teòric poeta i arquitecte. Va fundar amb Mondrian, la revista De Stijl. Organitzava cursos paral·lels als que sʼimpartien a la Bauhaus, mentre es trobava Weimar. Durant aquesta estada va fer amistats amb les quals participaria al Congres Internacional dʼartistes progressistes, del qual posteriorment sortiria la Fracció Internacional Constructiva. Aquests movimentstenien un objectiu comú: proposar la reconstrucció material i espiritual del món. Va entra a formar part de la revista G amb altres membres de De Stijl.

La relació de Van Doesburg i la Bauhaus, era decisiu per aconseguir el canvi dʼun mètode dʼensenyament. Després de separar-se de Mondrian va publicar un element on explicava lʼart elementariste. Aquest segons Doesburg constructiva el punt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Abstraccio
  • Abstraccioismo mexico
  • Que es la abstraccio
  • Abstracció
  • Abstraccio n y geometri a
  • ABSTRACCI N
  • El Lenguaje De La Abstracci N
  • Abstracci n geom trica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS