Acords Cimera Rio De Janeiro 1992

Páginas: 6 (1302 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
Acords de la cimera de la Terra de Rio de Janeiro

Principi 1: Els éssers humans constitueixen el centre de les preocupacions pel desenvolupament sostenible. Tenen dret a una vida saludable i productiva en harmonia amb la natura.

Principi 2: Els Estats, de conformitat amb la Carta de les Nacions Unides i els principis del dret internacional, el dret sobirà d'explotar els seus propis recursossegons les pròpies polítiques ambientals i de desenvolupament, i la responsabilitat d'assegurar que les activitats sota la seva jurisdicció o control no causin danys causar danys al medi ambient d'altres Estats o de zones situades fora dels límits de la jurisdicció nacional.

Principi 3: El dret al desenvolupament s'ha d'exercir de manera que respongui equitativament a les necessitats dedesenvolupament i ambientals de les generacions presents i futures.

Principi 4: Per tal d'aconseguir el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient haurà de constituir part integrant del procés de desenvolupament i no pot considerar-se en forma aïllada.

Principi 5: Tots els Estats i totes les persones hauran de cooperar en la tasca essencial d'eradicar la pobresa com a requisitindispensable del desenvolupament sostenible, per tal de reduir les disparitats en els nivells de vida i atendre millor les necessitats de la majoria dels pobles del món.

Principi 6: La situació i les necessitats especials dels països en desenvolupament, en particular els menys avançats i els més vulnerables del medi ambient, es donarà especial prioritat. Les accions internacionals en l'àmbit delmedi ambient i desenvolupament hauria d'abordar també els interessos i necessitats de tots els països.

Principi 7: Els Estats han de cooperar amb esperit de solidaritat mundial per a conservar, protegir i restablir la salut i la integritat de l'ecosistema de la Terra. En vista de les diferents contribucions a la degradació del medi ambient mundial, els Estats tenen responsabilitats comunes peròdiferenciades. Els països desenvolupats reconeixen la responsabilitat que els cap en la recerca internacional del desenvolupament sostenible, en vista de les pressions que les seves societats exerceixen en el medi ambient mundial i de les tecnologies i els recursos financers de què disposen.

Principi 8: Per aconseguir el desenvolupament sostenible i una millor qualitat de vida per a tothom, elsEstats haurien de reduir i eliminar els patrons insostenibles de producció i consum insostenibles i fomentar polítiques demogràfiques apropiades.

Principi 9: Els Estats haurien de cooperar en l'enfortiment de la capacitat endògena per al desenvolupament sostenible, augmentant el saber científic mitjançant l'intercanvi de coneixements científics i tecnològics, i intensificant el desenvolupament,adaptació, difusió i transferència de tecnologies, incloses les tecnologies noves i innovadores.

Principi 10: Les qüestions ambientals es manegen millor amb la participació de tots els ciutadans interessats, en el nivell que correspongui. En l'àmbit nacional, tota persona ha de tenir accés adequat a la informació sobre el medi ambient de què disposin les autoritats públiques, inclosa lainformació sobre materials i activitats perillosos en les seves comunitats, i l'oportunitat de participar en els processos de presa de decisions. Els Estats hauran de facilitar i fomentar la sensibilització i participació del públic posant la informació a disposició. L'accés efectiu als procediments judicials i administratius, incloent el rescabalament, es facilitarà.

Principi 11: Els Estats haurande promulgar lleis ambientals eficaces. Les normes, els objectius d'ordenació i les prioritats ambientals haurien de reflectir el context ambiental i de desenvolupament al qual s'apliquen. Les normes aplicades per alguns països poden resultar inadequades i representar un cost social i econòmic injustificat per a altres països, en particular els països en desenvolupament.

Principi 12: Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tratado De Rio De Janeiro 1992
  • cumbre de rio de janeiro 1992
  • Cumbre de la tierra. rio de janeiro 1992
  • cumbre de río de janeiro de 1992
  • Declaración De Río De Janeiro 1992
  • Río de Janeiro
  • Por que Rio de Janeiro
  • Rio de janeiro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS