ACTIVIDADES DE TEMA 2 DE TECNOLOGIA

Páginas: 10 (2310 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
tema 2
INSTAL·LACIONS DE L'HABITATGE
Activitats 

EXERCICI 1:Fes una relació de les instal·lacions que hi ha a casa teva i assenyala la funció que fa cada una. Ara agrupa-les en instal·lacions:
 De consum d'energia.
 de comunicacions.
 De satisfacció de les condicions higièniques.
 Llum
 Telèfon
 Aigua calenta
 Gas
 Antena
 Aigua freda


 
EXERCICI 2:Quina és la principalexigència que ha de complir la xarxa d’aigua sanitària?
-És la instal·lació interior que permet el subministrament d’aigua freda i calenta.
EXERCICI 3:Investiga les característiques principals de la captació, tractament i distribució del subministrament d’aigua del teu municipi i fes-ne un petit informe.
-
EXERCICI 4:Fes una llista dels aparells sanitaris instal·lats a casa teva, indicant siutilitzen aigua freda o calenta.
-
EXERCICI 5:Quins són els principals elements de la instal·lació d’aigua.
-Els principals elements de la instal·lació d’aigua són les canonades, les claus de pas, les aixetes, els escalfadors, els dipòsits.
EXERCICI 6:Quina és la funció d’una clau de pas.
-Les claus de pas són les vàlvules manuals que permeten obrir o tallar el pas de l’aigua a les canonades i podermanipular la instal·lació sense perill de fuites.
EXERCICI 7:Explica el funcionament dels sifons. Ajuda’t d’un dibuix.
-Sistema de tancament hidràulic (perquè forma un tap d’aigua) que permet evacuar les aigües residuals i impedeix que les males olors entrin a les cases. S’installen en els forats de desguàs dels aparells sanitaris. Cal revisar-los periòdicament per evitar que es quedin senseaigua i per netejar-los. Com pots observar en les il·lustracions, el disseny de la tassa del vàter ja el duu incorporat.
EXERCICI 8:Enumera les raons que justifiquen la utilització de les canonades de PVC a les xarxes de sanejament.
-Els principals elements que formen la xarxa de sanejament són els següents: sifons, derivacions, baixants, col·lectors, arqueta sifonal.
EXERCICI 9:Relaciona elsavantatges i els inconvenients d’utilitzar gas combustible en lloc de llenya o carbó, per satisfer les necessitats de calor en habitatge.
EXERCICI 10:Quins són els gasos combustibles més utilitzats? Explica com es distribueixen fins als habitatges.
-Els gasos d’ús domèstic es classifiquen segons l’estat en què es distribueixen i segons com se subministren fins a arribar als habitatges. Els mésimportants són els següents:
         Gasos liquats del petroli (GLP).
         Gasos canalitzats.
EXERCICI 11:Descriu la instal·lació de gas de casa teva:tipus de gas, claus de pas i localització, gasodomèstics, canonades, ventilació dels locals, comptador de gas (si n’hi ha), etc.
EXERCICI 12:   En una estança sense reixetes de ventilació s’hi poden instal·lar gasodomèstics? Per què?
-Lesreixetes de ventilació. Faciliten l’intercanvi d’aire amb l’exterior, que fa possible la combustió correcta en els aparells i, per tant, evita la producció de monòxid de carboni (CO), un gas tòxic.
EXERCICI 13:Quina és la principal característica d’un gasodomèstics de circuit estanc?
-La principal característica d’un gasodomèstics de circuit estanc és en aquests gasodomèstics el circuit de combustió(entrada d’aire i sortida de productes de la combustió).
- EXERCICI 14:Si a casa teva utilitzeu gas canalitzat, agafa un rebut del gas i detalla els punts següents: període facturat, tipus de gas, tarifa i conceptes facturats.
EXERCICI 15:Que cal fer si en entrar en una casa sentim olor de gas?
EXERCICI 16:Anomena tres o quatre raons del perquè l’electricitat és font d’energia més utilitzada ala majoria d’habitatges.
-L’electricitat és una energia fàcil d’obtenir, de transportar i de transformar en altres energies, amb poques pèrdues (rendiments elevats). Aquestes propietats i el fet de ser fàcil i còmode de fer servir fan de l’electricitat la font d’energia més utilitzada en els habitatges, de manera que molts aparells domèstics hi funcionen: llums, electrodomèstics, aparells de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades tema 2 microeconomia
  • Actividades Forouzan Tema 2
  • Tema 2 Actividad 3
  • Actividades Tema 2 Completadas
  • ACTIVIDADES TEMA 2 CV
  • Actividades Tema 2
  • Introducción A La Ciencia Y Tecnología. Tema 2
  • Fol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS