Alexandre Dumas (Catalan)

Páginas: 7 (1639 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
Índex

Pàg.

1. Biografia ………………………………………………………………………… 4

2. Els tres mosqueters ...………………………………………………………… 5

2.1. Anàlisi i origen de l’obra ………………………………………………… 5


2.2. Argument de l’obra ……………………………………………………….. 5


2.3. Trets del romanticisme a l’obra………………………………………… 6

3. El comte de Montecristo ……………………………………………………… 7

3.1. Ànàlisi i origen de l’obra …………………………………………………. 7


3.2. Argument de l’obra ………………………………………………………... 7


3.3. Trets del romanticisme a l’obra …………………………………………. 8


4. Opinió personal ………………………………………………………………… 9

5. Bibliografia ……………………………………………………………………... 101. Biografia

Alexandre Dumas va néixer el 24 de juliol de 1802 a Villers-Cotterêts. Era fill d’un general francès, Thomas Alexandre Dumas, i de Marie-Louise Elisabeth Labouret. El seu pare va morir quan ell era petit, i com que la seva mare no tenia diners, no va tenir estar escolaritzat durant moltde temps.

Durant l’any 1822 va anar per primera vegada a París. Com que aquesta ciutat li va agradar molt, va tornar un temps després gràcies a unes cartes de uns amics del seu pare.

El 1823 es va a anar a viure a París, on va començar a treballar per al Duc d’Orléans. Va estudiar durant molt de temps per sí mateix, i el 1825 estrena el seu primer vaudeville, La caza y el amor, mentre queel 1826 es va publicar la seva primera novel·la.
El 1824 va tenir el seu primer fill, Alexandre Dumas fill, que també es va convertir en escriptor, i el 5 de març de 1831 la seva segona filla va néxier, Marie-Alexandrine, però amb una mare diferent al primer. En 1832 va començar a viatjar, el que va fer que comencés a escriure diaris de viatjes dels llocs on anava.
En algunes de les seves obresva tenir ajuda d’alguns altres escriptors, com Auguste Maquet. Degut a la seva gran quantitat de deutes acumulats durant anys va haver de fugir cap a Brusel·les el 1850, on va finalitzar les seves memòries.
Va tornar a París l’any 1853, però cap al 1860 es va anar a viure a Nàpoles, on va viure fins al 1864. Durant aquest temps va néixer la seva tercera filla.
Va continuar escrivint als diarisles seves històries fins a la seva mort, encara que es trobava molt malalt.
El 5 de desembre de 1870 mor d’un atac de cor a la casa del seu fill, el mateix dia que els prussians es trobavan entrant al poble.
Al final de la seva vida havia publicat unes 300 obres i un gran nombre d’articles en diversos diaris. Això va fer que se’l considerés un dels autors més importants i més interessants deFrança. Les seves obres són de tot tipus de temàtica i gènere.









2. Els tres mosqueters.

2.1. Anàlisi i origen de l’obra.

És tracta d’una obra de l’autor francès Alexandre Dumas l’any 1844. La primera versió d’aquesta novel·la va ser escrita en francès i publicada en capítols a la revista Le Siècle durant els mesos compresos entre març i juliol d’aquest mateix any. L’obra segueixel model de novel·la de Walter Scott.

Es considera com la típica novel·la d’aventures on apareixen espases, pistoles (mosquets, en aquest cas), lluites i una habitual història d’amor a més d’una gran amistat entre els protagonistes de l’obra.

La història es crea més o menys l’any 1700, quan un escriptor, Gautien de Courtilz de Sandras, qui escriu una mena de memòries titulades “Memoires deM. d’Artagnan” basada en l’època del Cardenal Richelieu i en la qual es va basar Dumas, però canviant moltes coses com les descripcions dels personatges i llocs entre d’altres.

2.2. Argument de l’obra.

D’Artagnan és un jove francès de família noble que es troba de camí cap a París, quan es troba amb Athos, Porthos i Aramis, i els reta a un duel. Aquests accepten, però quan es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alexandre Dumas
  • Alexandre Dumas
  • Alexandre dumas
  • Alexandre Dumas
  • Alexandre Dumas Padre
  • BIOGRAFÍA DE ALEXANDRE DUMAS HIJO
  • Alexandro Dumas
  • Alexandre Dumas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS