Analisis del estatuto de los trabajadores

Páginas: 12 (2921 palabras) Publicado: 25 de junio de 2011
ANALISIS DEL ESTATUTO DE LOS TRABAJADORES

 CAPÍTOL 1: DISPOSICIONS GENERALS
Aquest capítol tracta sobre les referències bàsiques de la Llei de l’Estatut dels treballadors.
Comencem parlant de la informació general de la seva aplicació, els drets i deures laborals, el tipus de contracte i les seves modalitats. Aquesta llei es pot aplicar a totes aquelles persones que presten uns serveisvoluntaris per conta aliena i per a una organització aliena i són dirigits per una altra persona, l’empresari o empleat.
Respectaran els drets bàsics reconeguts per la Ceonstitució però seran relacions laborals de caràcter general, els penats en institucions penitenciaries, el personal d’alta direcció, els artistes, els mercenaris, el servei familiar, els esportistes professionals i elstreballadors minusvàlids.
L’Estat és el responsable de regular els drets i les obligacions de la Llei Laboral, pels diferents convenis col•lectius i contractes de treball, a més dels usos i costums professionals.
El treballador generalment té avantatges si hi hagués algun conflicte amb l’aplicació de les normes laborals, i el problema es resoldrà a favor seu.
Els drets dels treballadors són elssegüents, tenen dret a l’elecció de la seva professió, a la lliure sindicació, a la negociació, a adoptar mesures de conflicte, a la realització de bagues i a la participació de les reunions, informació i participació de la seva empresa. A més de, la promoció a la seva feina, a la ocupació efectiva, a no ser discriminat en cap dels cassos ni quan el treballador té algun tipus de discapacitat i a la sevapròpia intimitat. A part dels drets que ha de tindre el treballador, aquest també ha de complir uns deures perquè sigui respectat, com per exemple, ha de complir amb les seves obligacions dins l’empresa, complir les ordres i les mesures de seguretat i higiene. A més, sempre ha de millorar l’activitat i la productivitat de la seva empresa, mirar pel seu bé físic i econòmic.
L’edat legal per a podercomençar a treballar, és a partir de 16 anys, encara que no amb totes les feines, ja que, per poder ser monitor infantil, treballar en feines nocturnes que impliquin venta de begudes alcohòliques o tabac o feines que tenen un cert risc has de ser major d’edat, és a dir, tenir més de 18 anys. A més, el menors de 18 anys amb edat de treballar també tenen prohibit la realització d’hores extres.Les persones que si que poden accedir a un lloc de treball seran aquelles que tinguin la capacitat per treballar conforme amb lo disposat en el Codi Civil.
A més, els menors de 18 anys amb edat de treballar tindran el dret de viure independentment sempre i quan hi hagi el consentiment del seu tutor legal. Finalment els estrangers també tindran el dret de treballar.
Si en algun moment, ladisposició legal exigeix el contracte de treball, sempre haurà de ser escrit i el treballador tindrà una còpia bàsica.
El contracte de treball pot ser col•lectiu, formatiu, parcial o de substitució.
Encara que es doni una feina en comú a un grup de persones, cadascú haurà de conservar els seus drets i deures.
També podem trobar el contracte de pràctiques, que s’oferirà a aquelles persones queestiguin cursant universitat o formació professional i les pràctiques seran adequades al nivell dels estudis. La duració d’aquestes no podrà superar els dos anys ni ser inferior a 6 mesos. Per últim, la compensació econòmica serà establerta prèviament en el conveni.
En el contractes a temps parcial, s’acorda el número d’hores i dies durant un temps, sempre inferior a la jornada de treball complerta.També ha de ser per escrit i ha d’estar remarcat el número d’hores i dies contractats. Té una jornada diària de forma continuada o partida, però mai podran realitzar-se hores complementàries i tindran els mateixos drets que els altres treballadors.
Finalment, els contractes de relleu van dirigit als treballadors en situació d’atur i la seva duració del contracte serà indefinida o el temps que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estatutos De Los Trabajadores
  • Analisis De Los Estatutos De La Misión Sucre
  • analisis de los estatutos de la AIT
  • analisis del estatuto autonomico
  • Estatutos Especiales
  • Artículo 15 estatuto de los trabajadores
  • Estatutos De Cooperativa De Trabajo
  • Estatutos del trabajador art 64

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS