Android

Páginas: 10 (2424 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
1.Recorregut
Android és el sistema operatiu més utilitzat en telefonia mobil avui dia, però la veritat és que no sempre ha sigut així.
(foto1/androidevolucion)
ANY 2003, LA CREACIÓ D'ANDROID INC.
Android Inc. (companyia de software situada a Palo Alto, California) fou fundada l’Octubre del 2003 per Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears y Chris White. Els joves es van decidir a posar en marxael que tenien pensat ja fa temps, desenvolupar un sistema operatiu intel·ligent, al principi, aquest estava més enfocat a càmeres de fotografia digital, però al adonar-se de que el mercat de la telefonia mobil no estava tant explorat com podria, van decidir dividir els esforços i produir també un sistema operatiu per a la telefonia mobil. Cap d’ells sabia ni s’hagués imaginat arribar on hanarribat.
ANY 2005, GOOGLE COMPRA ANDROID INC.
Després de dos anys de treball, Google es va interessar per Android Inc. i el seu treball i va decidir adquirir la companyia, per així poder prendre partit en el desenvolupament i la toma de decisions relacionades amb el sistema operatiu que llavors, estaven desenvolupant. Andy Rubin, Rich Miner i Chris White van decidir seguir amb el projecte, a demésd'alguns treballadors que tenia la companyia, i van passar a treballar per a Google.
La veritat, es que poc es sabia per aquell llavors del que Google i Android Inc. estaven desenvolupant, encara que degut a la naturalesa d'Android Inc. es va començar a especular que Google podria treure al mercat un nou sistema operatiu per a mobils en un futur.
ANY 2007, UN CANVI DE RUMB.
L'any 2007 va ser unany molt decisiu per a l'equip que estava treballant en Google amb el nou sistema operatiu.
La sortida al mercat de l'IPhone aquell mateix any fou un toc d'atenció per a Google. En aquell moment, l'empresa contava amb un prototip de sistema operatiu que funcionaria en un mobil amb un teclat QWERTY, molt similar al d'una BlackBerry, és a dir, el que es portava fins l'hora al mercat de la telefoniamobil.
Des de que Google es va assabentar de la popularitat que havia guanyat Apple amb el seu IPhone va ser una carrera contrarelotje per canviar part del codi del sistema operatiu i poder adaptar-lo a un mobil amb pantalla tàctil, per així, fer-li la competència a Apple.
Aquest mateix any es crea el consorci entre Google i la Open Handset Alliance, que és una un conjunt d'empreses (totesrelacionades amb l'àmbit telefònic); aquest consorci és fa perque la OHA va anunciar que estava treballant en una cosa semblant: un sistema operatiu obert per a una plataforma mobil. Una peça clau dels objectius d'aquest pacte va ser promoure el disseny i la pltaforma Android.
Al novembre d'aquell mateix any, es va llençar la primera versió d'Android: Android SDK, que correspon a les sigles deSoftware Development Kit, és a dir, un kit del desenvolupament del software que el que ens permet per exemple es desenvolupar aplicacions i executar un emulador del sistema Android de la versió que sigui.
ANY 2008, ANDROID 1.0 APPLE PIE.
El 22 d'Octubre del 2008, va sortir al mercat l'HTC Dream, el primer smartphone amb sistema operatiu Android 1.0 Apple Pie (pastís de poma). En tot just 6 mesos,l'HTC Dream va vendre més d'un milió de terminals a Estats Units, i uns 100.000 de terminals més al Regne Unit.
Realment, aquesta versió d'Android va sorgir dintre l'equip al 2007, però tot i que Android va posar molt d'èmfasis al projecte que acabava de néixer, o millor dit, de presentar-se al públic al desembre del 2007, la competència directa no va fer massa cas a aquell invent que anys més tarddescobriríem que seria el primer SO en quan a terminals disponibles a tot el món; i per aquesta raó, Android 1.0 Apple Pie no va tenir els seus primers dispositius fins el segons trimestre del 2008.
Tornant al que és la versió en si, em de dir, principalment, que es tracta d'un sistema operatiu totalment gratuït i Open Source (codi obert), el que ja marcava les notables diferencies amb iOs....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • android
  • Andro
  • android
  • Android
  • Android
  • Android
  • Android
  • Android

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS