ANTIC REGIM, REVOLUCIÓ INDUSTRIAL,NACIONALISME,MOVIMENT OBRER

Páginas: 12 (2979 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
L’Europa de l’Antic Règim


La propietat de la terra
Els propietaris de les terres eren la noblesa i el clero (privilegiats)
Els drets senyorials
Drets Derivats De La possessió i domini de les propietats dels senyors feudals. N'hi havia De las classes : els drets Territorials, resultat de la Explotació econòmica de les terres Seves, Prestacions incloïen Que personals i impostos enEspecies, i els drets jurisdiccionals, un dels Traves Quals el senyor podia exercir atribucions de caràcter públic, com ara dictar Ordres i reglaments, fer justícia Sobre els habitants del seu territori.
A l'Antic Règim, impost que hom pagava a l'Església. Inicialment, corresponia al 10% de la collita o de les rendes i beneficis. Era un impost destinat a assegurar el manteniment del clergat i delsedificis religiosos.


Una producció insuficient
Era una agricultura de subsistència dedicada al policonreu. Per al aprofitament de la terra i havia dos tipus d´explotació diferents , els openfields que eren les explotacions individuals o col·lectives en camps oberts i el guaret que era el sistema de conreu que consisteix a deixar reposar any sí any no un terreny empobrit pertal que torni a adquirir fertilitat. Hi va veure una crisi de subsistència.


Una població estancada
La taxa de mortalitat elevada i la taxa de natalitat era molt alta .
La industria tradicional i les manufactures.
Hi havia un sistema gremial, que és un sistema urbà de producció artesana controlada pels gremis.
Els gremis eren unes agrupacions d´artesans de la mateixa professió quecontrolaven el volum de producció.
Es va difondre un altre model de producció industrial el anomenat Domestic System.
També anomenat treball a domicili o putting out system. Forma de producció industrial que combina camp i ciutat, que consistia a donar feina a domicili a les famílies pageses.
La insuficiència dels transports
Els camins i les carreteres constituïen el sistema de comunicacions perexcel·lència, el segon gran mitjà de transport era la navegació marítima i la navegació fluvial.
El comerç intern i el comerç colonial
Hi havia un comerç triangular entre Europa, Àfrica i Estats Units. Europa li dona manufactures a Àfrica, Àfrica li dona esclaus a Estats Units i Estats Units dona productes exòtics a Europa i així tots sortien beneficiats.
Els estaments
Societat dividida enestaments. Es tracta d'una societat de tipus aristocràtic, on una minoria, la noblesa i l'alt clergat (estaments privilegiats), domina la gran majoria de la població (l'Estat pla), bé com a governants, magistrats, grans propietaris o bé monopolitzant els alts càrrecs militars, eclesiàstics o polítics.
Cada estament tenia una condició jurídica diferent, cosa que comportava una gran desigualtat sociali legal entre els individus.
Els privilegiats
El primer grup privilegiat era el clero que estava dividida en l´alt clero i el baix clero. El segon estament privilegiat era la noblesa que estaven dividides en noblesa de la cort i la noblesa de toga.
Els no privilegiats
El tercer estat integrava la majoria de la població (90%) . La burgesia constituïda el grup econòmic més dinàmic de lasocietat ,però eren marginats políticament. Les classes populars urbanes Treballadors manuals de les ciutats: artesans (oficials i aprenents), obrers de les manufactures, personal domèstic i petits oficis.
La monarquia de dret diví
En l'Antic Règim la sobirania dels monarques era de dret diví perquè creien i feien creure que la seva autoritat era legítima, ja que procedia de Déu, de qui eren elsrepresentants. El rei tenia el poder absolut.
Els inicis del parlamentarisme
Això va significar la caiguda de la monarquia absoluta el els poders es van dividir

L’esperit de la il·lustració
Estaven en contra de l´absolutisme ,es caracteritzat pel racionalisme utilitarista propi de la classe burgesa en la seva etapa ascendent de lluita per la consecució de l'hegemonia estructural del mode de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antic Règim I Revolució Industrial
  • Antic Règim i Revolució Industrial
  • Moviment Obrer
  • el moviment obrer
  • Moviment obrer
  • El moviment obrer
  • moviment obrer
  • Antic Règim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS