Antologia Poètica

Páginas: 23 (5575 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013



ESTUDI DE ANTOLOGIA DE LA POESIA CATALANA

Llengua i literatura catalana

22/04/2013

Sergi Rueda Sais, Mireia Osuna Osorio, Ulises Polo Falcones 1 BATXILLERAT A


















ÍNDEX




1.INTRODUCCIÓ.

Aquest es el nostre treball sobre el llibre “Antologia de poesia catalana”. El treball consta d’una introducció, 17 poemes amb les sevespreguntes i respostes cadascú, una conclusió elaborada per tots els membres del grup i finalment, la bibliografia on s’esmentaran les pàgines web o llibres fets servir per als dubtes sorgits a partir de les preguntes del treball.

L’ interès per el treball per part de tots els membres del grup ha sigut un bon interès, tothom ha fet la part que li tocava i ha aportat els seus coneixements i elseu temps per a dur a terme cada una de les preguntes que formen aquest treball, per arribar a un bon resultat.

Ens hem dividit el treball per poemes, a cadascú li han tocat diversos poemes per realitzar ja que cadascú vivia a llocs diferents i no podíem quedar com ens hagués agradat. La conclusió i aquesta mateixa introducció han sigut fetes per els tres membres del grup ja que és una cosa enque hi intervenim els tres i és més elaborada.

Els problemes sorgits han sigut el viure a llocs separats, els dubtes davant algunes preguntes dubtoses dels poemes, que s’han resolt gràcies a l’ajuda de llibres o pàgines web.
I amb tot això, donem pas als disset poemes que es treballaran en aquest treball.
























2. ANTOLOGIA DE POEMES.
2.1. ELOGI DELSDINERS, d’Anselm Turmeda.
2.1. Busca qui va ser Anselm Turmeda i resumeix-ho en un màxim de 5 línies.
Fou un escriptor mallorquí. És un dels pocs escriptors que ha escrit en català i en àrab, i és un clàssic en ambdues llengües. Els seus llibres tingueren gran difusió en els països en parla catalana.
2.2. Quin seria el tema d’aquest poema?
El tema principal d’aquest poema es com els dinerspoden arribar a influir en la vida de les persones.
2.3. Quina mena de moral proposa el poema?
Proposa que per culpa dels diners molta gent es converteix en el que realment no son, i que per aquest sol motiu son malignes. Per tant, proposa que tenir diners i fer-ne un ús excés no es bo i que aquests diners, per què tot anés bé no haurien d’existir.
2.4. Reprodueix els versos en què es fa unacrítica a l’acumulació de riquesa per part de l’església. Et semblen anticlericals aquests versos? Per què?
“Els diners fan tornar sans els malalts; els moros, els jueus i els cristians, abandonant Déu i tots els sants, adoren els diners.”
“Aplega, doncs, diners. Si els pots aconseguir, no els deixis anar; si en tens força, podràs convertir-te en el papa de Roma.”
“Els diners alegren els infants i fanque els capellans i els frares carmelitans cantin a les grans festes.”
Sí, hem semblen anticlericals ja que diu que no és necessita res més que diners per poder ser papa de Roma, referint-se que els diners en l’església ho mouen tot. També perquè esmenta que per molt que la religió estigui en la vida dels creients, prefereixen els diners a creure en el seu propi Déu, quan si es segueix unareligió estricte, no hauria de ser així.
2.5. Quin nom té el recurs retòric de repetir un mateix mot al principi d’un període? Quin efecte produeix? Identifica aquí aquest recurs i digues com incideix en el tema.
Anàfora. Produeix l’efecte de que es vol deixar clar el tema del qual parla el poema.
El recurs en aquest poema s’identifica en que es repeteix davant de quasi totes les estrofes lesparaules “Els diners...”.

2.2 PRESONER, de Jordi de Sant Jordi.
3.1. Busca qui va ser Jordi de Sant Jordi i resumeix-ho en un màxim de 5 línies.
Va ser un cavaller i escriptor valencià, nascut a Valencia entre 1399 i 1400 i mort probablement el 1424 en el castell de la Vall d’Uixó. Va tenir el càrrec de cambrer real i va gaudir de la protecció d’Alfons el Magnànim.
3.2. Quin seria el tema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia Poetica
  • Antologia poetica
  • Antologia poetica
  • aNTOLOGIA pOETICA
  • Antología poetica
  • antologia poetica
  • Antologia poetica
  • Antologia Poetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS