Anàlisi de la societat d'Haiti

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Anàlisi de la societat d’Haití

En mig del mar Carib, entre Amèrica del Nord i Amèrica del Sud es troba l’illa “La Española”, que comparteixen els països de la República Dominicana i Haití. Tot iestar situats a la mateixa illa i per tant ser molt pròxims, podem trobar una gran diferencia social, econòmica, cultural, institucional i mediambiental entre els dos.
Actualment, Haití ésconsiderat el país més pobre del nou món, es tracta d’un territori de poca extensió i superpoblat amb una gran falta de recursos. Val a dir però, que temps enrere la seva situació era molt diferent. Hi han unasèrie de limitacions ambientals, climàtiques i de recursos, que han portat a Haití a aquesta situació. Aquesta falta de recursos és deguda a que la major part del seu territori són extensions deterra quasi desproveïdes d’arbres i no cultivables (només el 1% del territori nacional són extensions de boscos). Les causes d’aquesta desforestació són la necessitat de fusta, l’erosió del sòl i lapèrdua de fertilitat d’aquest. Si ho comparem per exemple amb el seu país veí, la República Dominicana, Haití té un percentatge més alt de territori muntanyós, la capa de sòl es mes prima i consta amb unacapacitat de recuperació menor, és a dir, Haití s’emporta la pitjor part de l’illa. A més, també s’ha de tenir en compte el descens de les pluges normalment dirigides cap a l’est i la tala furtiva deboscos per la elaboració de carbó vegetal (font d’energia principal del país) causant així el problema de la desforestació.
En quant a la societat, hi ha una gran diferencia social entre els Haitiansi el Dominicans. Haití viu una situació de pobresa insostenible, i els ciutadans busquen al país veí una via per millorar les seves condicions de vida, acceptant els llocs de treball que elsdominicans rebutgen. Però, degut a la Historia entre aquests dos països, els haitians no són ben rebuts a la República Dominicana i els tracten com “esclaus”, tenen una visió racista respecte ells. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS