APS01_tasca

Páginas: 5 (1133 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015
LA IMPORTÀNCIA DEL PES EN LA SALUT INFANTIL
 
            Els primers tres anys de vida és una etapa única i irrepetible per al desenvolupament físic i intel·lectual d'una persona. Garantir una bona nutrició és responsabilitat del pare i la mare, i va acompanyada d'una alimentació balancejada, controls de salut, higiene i afecte.
 
            El seguiment del creixement y la protecció de lasalut són crítics a través de tota la infància, però sobretot a la primera infància, cuan el creixement i la vulnerabilitat als problemes de creixement són majors. Amb l'exepció del desenvolupament prenatal, la infància és el període d'augments més ràpids i notoris en la talla i en els canvis de proporció del cos. Especialment en els seus primers mesos de vida, els nadons creixen tan aviat que fins itot els seus pares poden tenir dificultats al reconeixer una fotografia del seu nadó després d'unes cuantes setmanes.
           
            L'augment regular de pes i talla és l'indicador més confiable que el nen gaudeix d'un bon estat general de salut i es desenvolupa adequadament. Els pares han de recordar que l'important és l'augment de pes i talla de cada nen en particular i no el seu pesrelatiu respecte al d'altres nens.
MESURAMENT DEL PES A L'INFÀNCIA
 
            El mesurament del pes i la talla són controls rutinaris que duu a terme el teu pediatre en cada visita. És important no obsessionar-se amb aquestes mesures perquè els becs d'augment de pes i de creixement no són sempre els mateixos i, durant el primer any, canvien cada trimestre. 
           
            Durant elprimer mes es pesen cada quinze dies, i coincideix generalment amb els controls del pediatre. Però cal repetir el mesurament del pes si no menja bé, sofreix vòmits intensos o si plora a fora d'hores -entre mamades-, la qual cosa fa suposar que tal vegada no està ben nodrit. Després, a partir dels sis mesos cal pesar-los una vegada al mes. La millor forma, és totalment nu, amb una tovallola sobre labalança per evitar el contacte fred sobre la seva pell. Si va caldre retardar la visita al pediatre per algun motiu, al metge li resultarà molt útil els anteriors mesuraments del pes, que els pares hagin realitzat pel seu compte.
 
            Així, durant els primers tres mesos, l'augment de pes oscil·la entre 750 - 900 grams mensuals. Entre el tercer i sisè mes, decreix i l'augment gira entornde 500 - 600 grams mensuals. Entre el sisè i novè mes, l'augment de pes és menor, entre 350 - 400 grams mensuals. I, finalment, entre el novè mes i l'any d'edat, la mitjana mensual se situa entre 250 - 300 grams.
           
 
EVOLUCIÓ DE LA TALLA: TAULES I CORBES DE CREIXEMENT
 
           
            El nounat de mitjana mesura uns 51 cm i pesa una mica més de de 3.2 kg. En els primers diesde la vida, la majoria de nounats perden entre el 5 i el 10% del seu pes corporal, sobretot en aigua, abans que s'acostumin succionar, empassar i digerir pel seu compte. Una vegada han passat aquests ajustos, la majoria dels nens creixen ràpidament, duplicant el seu pes en néixer al quart mes, triplicant al final del primer any i creixent uns dos centímetres i mitjà cada mes durant els primersdotze mesos. A l'edat d'un any, un bebè típic pesa uns 10 kg i mesura gairebé 75 centímetres. 
           
            El creixement del segon any té lloc mes lentament. Als vint-i-quatre mesos d'edat, la majoria dels nens pesen gairebé tretze quilos, i mesuren entre 81 i 91 cm amb un pes i una alçada major en els nens que en les nenes.
 
            Gràfiques de creixement en nens i bebès.            Les gràfiques de percentils serveixen al pediatre per comprovar i comparar que el creixement i el desenvolupament del bebè és l'adequat. Tant el mesurament del pes, com la talla, són controls de rutina que s'han de realitzar en la consulta habitual que realitzes amb el pediatre. Les corbes de desenvolupament recullen la mesura dels paràmetres que reflecteixen el creixement del nadó. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS