apuntesfotohistoria

Páginas: 9 (2070 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Introduccio a la fotografia

* FOTO - GRAFIA -> LLUM I IMATGE (escriure amb la llum)
*John Herschel, qui va nombrar, el primer que va emprar el terme ‘’fotografia’’.

La fotografia va apareixer als anys 30 (1839), quan Herschel la va nombrar, encara que durant aquest segle no se la va nombrar gaire, no va esser un fet transcendent.

És la confluencia de dos factors: fisics i quimics. Lacambra obscura captara imatges pero no les retenia, eren habitacions on es projectara l’imatge, d’aqui procedeix el nom de cambra camera).

Amb l’ajuda de la quimica es quan la imatge ja es consegueix retindre, aixo ocorre al segle XIX quan descobreix que les sals de plata son fotosensibles / tenen propietats fotosensibles (bromus/nitrat), juntament amb una placa metàl·lica. Necessitaren algo queenganxes ambdues coses, i l’imatge estava latent a la placa, per aixo es indispensable la quimica. Finalment l’imatge havia de ser fixada, el qual va descobrir Herschel.


Va sorgir el Daguerrotip, amb gran qualitat pero que no permetia copia, i despres va sorgir el sistema de Talbot que si que permetia encara que amb força menys qualitat.
Canaletto feia servir la cambra fosca per a pintar.N. Niepce tenia relacio amb L.Daguerre, voren col·laborar en el proces; Niepce era el que realment tenia coneixements. A 1939 frança va comprar la patent a L.Daguerre, ho lliura al mon.




← Es conserva la primera placa original, el posivitat no era aixi. (1r foto de Niepce)

*Colledion -> era el pegament que servia per unir la placa amb les sals de plata (Sally Man)

Enaquells moments la fotografia depenia de la pintura, era usada per a fer retrats, com desde els seus origens (l’anterior al renaixement) Chuck Close fotograf actual utilitza el Daguerrotip.
Jerry Spagnaly

Ja era sobre paper i una placa, i del negatiu podien fer-se copies en positiu. Tenen una tonalitat, amb el temps, ocre, ames amb un toc poc definit, molt gra.Tambe havia fet fotogrames.

Lafotografia tindra exit quan es torna en un fenomen social gracies al retrat. Amb el Colledion i altres tecniques posteriors, quan la fotografia mes assequible per a totes les classes socials. A mès, apareix la fotografia ‘’instantanea’’, no com el Daguerrotip que donava temps exposició de mes de 30’,20’ o 15’.

Eugene Disderi el podriem considerar el fotograf retratista mes conegut gracies a la‘’carte de visite’’, una maquina que permetia fer 10 retrats, als 1850 (1854).

Disderi va retratar a la gent mes important, Matheu Brody també va usar el seu sistema. Per a la burgesia era important mostrar els seus albums de fotografia de cartes de visita de gent.

Claudet, treballa a Londres, tot i l’euforia del Colledion ell treballara amb Daguerrotip, (el temps d’exposició ja era menor) itriunfara tot i ser inexistent.

Nadar es guanyara la vida fent fotografies (nosequepone) de Paris, des de un globus, volia fer retrats mes personals fins que va haver de fer cartes de visita. Posteriorment va deixar la fotografia. Tenia el seu edifici que usara d’estudi, on va anar molta gent de l’art a fotografiar-se, com Sarah Bernhardt.
Ell i Cajaut es varen fer molt famosos per fer retratpsicologic.

E.Carjaut tambe es va cansar de la mercontilitzacio de la fotografia, va fotografiar personatges tant rellevants com Baudelaire captant ‘’el seu interior’’. Tots aquets sels considera fotografs professionals, de progressio, a part hi havia aficionats que s’ho podien permetre.

Ana Atkins va ser de les primeres que va introduir la fotografia al llibre. Clementina Hawarden feiafotografies amb gelatina Colledion com a hobbie, ja que les dones no estaben considerades en aquell moment (1866).
Juliet Cameron (1895), la seva primera fotografia es de finals dels 90 (1864) i a partir d’aquest moment feia retrats a gent del seu entorn, escenificacions romantiques, clar-obscur (comensaments de art). Retrats a gent com Herschel, també, Darwin.. podriem considerarla la primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS