Arteriosclerosi

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Arteriosclerosi
L'aterosclerosi és la condició en que s'engruixeix la paret de l'artèria, com a resultat d'una acumulació de materials grassos com el colesterol. És una síndrome que afecta lesartèries degut a una resposta inflamatòria crònica a les seves parets (formant múltiples plaques d'ateroma en el seu interior), en gran part a causa de l'acumulació de macròfags de la sang i facilitada perles lipoproteïnes de baixa densitat (LDL), sense eliminació compensatòria de greixos i colesterol pels macròfags per mitjà de les lipoproteïnes d'alta densitat (HDL).

Desenvolupen una nova solucióper tractar l’aterosclerosi
.
Tots hem fet àpats pesats o menjat aliments greixosos i fet la broma de que podem notar com se’ns endureixen les artèries. Tot i així, la realitat de l’arteriosclerosi—quan el greix, el colesterol i altres substàncies s’acumulen a les parets arterials i formen estructures sòlides anomenades plaques— no és cap broma. Les conseqüències d’aquesta malaltia podenincloure infarts i afeccions en les artèries coronàries, la principal causa de mort en molts països desenvolupats.
Ara, un nou projecte científic en el qual participa l’Institut de Bioenginyeria deCatalunya (IBEC) —centre de recerca fundat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya.  Barcelona Tech (UPC)  i la UB— i tres altres centres de recerca europeus pretén oferirun nou tractament mínimament invasiu per als pacients afectats d’aterosclerosi, gràcies al finançament atorgat per la Comissió Europea.
Al projecte THE GRAIL (Tissue in Host Engineering GuidedRegeneration of Arterial Intimal Layer) se li han concedit fons del setè Programa Marc de la Unió Europea per desenvolupar bastides bioactives i bioabsorbibles que regenerin les artèries localment després detractaments endovasculars en pacients amb arterioesclerosi.
L’objectiu del projecte THE GRAIL, que s’ha iniciat el gener passat i que es preveu acabar d’aquí a cinc anys, és la creació d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS