ASDdasdad

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2014
1. OBJECTIUS:
- Comprovar la llei de Hooke.
- Determinar la constant recuperadora d'una molla.
- Pesar una massa problema, un cop calibrada la molla.
- Determinar el valor de la constantelàstica de dues molles col·locades en sèrie.
- Saber expressar resultats exactes de sèries.

2. SÍNTESI TEÒRICA:
Sempre que es deforma un cos elàstic per l'aplicació d'una força, apareixen forcesrecuperadores de reacció, que tendeixen a tornar-li la seva forma primitiva. En aquests cossos, la deformació produïda és directament proporcional al mòdul de la força aplicada, tal com diu la Llei deHooke.

Quan pengem un cos a una molla de manera que es mantingui quiet, la suma de les forces aplicades al cos ha de ser nul·la (2a Llei de Newton). Per tant el mòdul del pes (vertical i cap avall) hade ser igual a la força recuperadora de la molla (vertical i cap amunt). D'aquesta manera, si coneixem el pes del cos, podrem saber la força recuperadora.

F = k·∆x

L'aplicació d'aquesta lleipermet calcular el mòdul de la força a què està sotmesa una molla (pes del cos penjat), si es coneix la deformació que aquesta produeix, un cop hem calculat la constant recuperadora de la molla(calibració d'una molla).


Basant-se en aquest principi, existeixen al mercat uns aparells anomenats dinamòmetres que permeten mesurar les intensitats de les forces aplicades a la molla del dinamòmetre i,conseqüentment, la massa dels cossos.

3. MATERIAL:
Disponible a l’escola: peu, joc de peses, massa problema, nou, portapeses, molla.
A portar pels grups: regle

4. PROCEDIMENT:

A)1. Fesun muntatge amb el peu i la nou per poder penjar la molla.

2. Col·loca el regle de manera que algun punt de la part superior del portapeses coincideixi amb el zero (per tal de no tenir en compte lamassa del portapeses).

3. Col·loca les peses d'una en una i ves anotant l'allargament que produeixen a la molla i el pes que s'està aplicant a la molla. Pots utilitzar una taula com la següent:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asddasda
  • Asddasd
  • Asddasda
  • asddasda
  • asddasdas
  • ASDDASDA
  • Asddasd
  • Asddasd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS