asdfghkll

Páginas: 5 (1072 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
LEONARDO DA VINCI

Index

1- Epoca historica
2- Vida de l'artista
3- Obres
4- Anal.lisi d'una obra
5- Blibliografia









-2-
1- Epoca Historica

La seua vida va transcorrer en la segona meitat del segle XV, en el quattrocento (any 400) i part del segle seguent el cinquecento (any 500). Aquesta epoca la van anomenar elRenaixement, va significar el “renaixer£ de la cultura, arts i ciencies, a Europa. Leonardo, com a fill d'aquesta epoca meravellosa per a ell, no escapava aquell impuls, l'impuls de ser capaç de transformar el mon, Per aixo es va dedicar a l'art, a les maquines de guerra i crear artefactes per a volar i altres petits aparella que façcen mes facils les tasques de l'home.-3-
2- Vida de l'artista

Leonardo da Vinci, va naixer a Vinci, una xicoteta localitat situada a unes legues de la ciutat de Florencia, a costes de Arno, un riu tranqui. Ell va vindre al mon el 15 d'abril, un disapte a les 3 de la matinada en l'any 1452.
El pare de Leonardo va ser Ser Piero da Vinci, futur notari de la Republica de Florencia, que tenia per aquell momentvint-i-tres anys. De la seua mare se sab que es deia Catalina y era de classe humil.
Ser Piero que va avandonar els seus amors a Cetalina al sabre que el seu fill anave a ser xic. A l'any de que Leonardo tinguera el seu naixement, Ser Piero se casava amb Donna Albiera Amadori. El pare tranquilitza a Donna Albiera de que ell no farie gastos al seu fill natural. De aquesta epoca Leonardo ens donatextualment una nota per a un tractat sobre el vol:

“Parece que estubiera predestinado a ocuparme ampliamente dek buitre, ya que uno de los primros recuerdos de mi infancia es que hallandome en la cuna, se me acerco una de estas aves, me abrio la boca con la cola y me golpeo con ella, repetidamete, en los labios”

Leonardo entre els tres i quatre anys li va ocorrer algo transcendental en la seua vida.La dona de Ser Piero no habia tingut fills y va començar a pensar en la idea de acceptar com a fill a Leonardo. El pare va reconeixer al xiquet que mes avans va viure com a fill del matrimoni.
Es facil de comprender que la mare va realitzar un gran sacrifici de separar-se del fill per a asegurar-le estudis i bona alimentacio. Leonardo no va veure mes a la seua mare en tota la seua infancia.

Delo que es la seua infancia en Vinci i les seues correries per els escabrosos montes que aprisoraven el vall de Lucca va escriure en crerta ocasio:


-4-
“Despues de haber recorrido cierta distancia entre rocas enhierstas... Llegue a la entrada de una cueva enorme, ante, la cual permaneci durante un rato estupefacto... Subitamente adverti que se habian despertado en mi dos emociones: temor ydeseo. Temor a la cueva oscura y amenazadora y deseo de ver si podia descubrir eb ella alguna cosa maravillosa”

El pare confiava en el seu fill com artista, Leonardo dibuixava molt be i el seu pare en uns dels viatges a Florencia va posar en el seu maleti uns dibuixos del fill, per a ensenyar-li-los a Andrea del Verrocchio, uns dels artistes mes grans de Florencia. Va pareixer que els dibuixosde l'artista Leonardo que tenia catorze o quinze anys, van impresionar molt a Andrea del Verrocchio.

El seu taller en el mateix temps una escola. Eol mestre tenia varis aprenents, alguns d'ells dels cuals, com el propi Leonardo da vinci, que alcalçarien la fama i la gloria.

En 1472 Leonardo va terminar els seus estudis com a aprenent y fou inscrit en la “Corporacion de Pintores de Florencia”com mestre.

Una de les novetats de Leonardo, que es pot observar dels seus treballs de principiant, es la tendrencia a difuminar els contorns de les figures, el que otorgue una suavitat i obliga a la pintura a sugg4erir el volumen.

“Un rostro que emerge de la penumbra, sin contornos marcados por un trazo limitador, pero cuyo volumen se haya perfectamente representado, asi como la tez y...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS