Assaig ide incorporació de les policies a les xarxes socials

Páginas: 4 (947 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
Francisco Paredes Rodríguez
Darrerament s’està produint la incorporació d’algunes organitzacions policials a les xarxes socials i aquet fet dona a reflexionar en el seu impacte dins de la relacióentre la ciutadania i els diferents cossos policials.
Pioner va ser en aquet sentit el Cos Nacional de Policia, que va crear un departament liderat pel periodista Carlos Fernández, expert enestratègia i comunicació digital, apostant per les xarxes socials com un nou canal per el servei públic i la seguretat, arribant a ser la mes seguida del mon, per davant del FBI.
La filosofia d’aquet projecteera variar el sentit de la comunicació policial que tradicionalment era unidireccional i destinada als grans mitjans de comunicació i generadors d’informació i opinió de tipus “offline”.
El aspectemés diferencial entre el CNP i altres ha sigut el èxit operacional que ha conquerit. Una apreciable quantitat de serveis han arribat a termini gracies a la comunicació amb els ciutadans, en tràfic dedrogues, maltractaments, identificacions de víctimes....
Progressivament s’han incorporat a les diverses xarxes socials un gran nombre de cossos policials municipals, autonòmics i estatals, ambperfils en xarxes o inclòs creant aplicacions per dispositius mòbils com l’aplicació unificada de les policies municipals del baix Llobregat.
Durant molts anys em estat sentint tant per part dels políticscom dels portaveus policials la introducció de la idea de la policia de proximitat com eina fonamental tant per part de la consecució de una seguretat ciutadana de qualitat com per suavitzar lapercepció del perfil coercitiu de la policia que històricament ha tingut més calat dintre de la societat.
En l’actualitat el concepte “proper” ha variat en la seva accepció. Clàssicament anomenàvem com aproperes a aquelles persones que interactuàvem amb més freqüència, companys d’estudi o de feina, veïns o gent amb les que ens relacionàvem en les nostres activitats quotidianes o lúdiques.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Xarxes Socials
  • xarxes socials
  • les xarxes socials
  • Xarxes Socials
  • Enquesta Xarxes Socials
  • El perill de les xarxes socials.
  • Xàrxes socials
  • Les Xarxes Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS