assaig port de Barcelona

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
ASSAIG ESTUDI CAS 1

Ens plantegem l’assessorament econòmic del Port de Barcelona i en el cas de que es pugui, sabrem si és necessari o no establir un contracte de concessió per l’explotació d’unanova Terminal Logística. Cal saber que la navegació representa al voltant d’un 66% del comerç mundial de mercanderies. Durant els últims anys l’hegemonia asiàtica ha fet possible un gran incrementdel tràfic marítim. Ens trobem que el Port de Barcelona es troba en situació del desè port més important i amb més afluència d’Europa.
A Espanya el sistema portuari esta regulat per dos organismes;Puertos del estado i les autoritats portuàries. El Port de Barcelona utilitza el model de gestió anomenat Landlord Port on les autoritats portuàries proporcionen infraestructuras bàsiques i estableixencontractes amb les operadores dels terminals. Barcelona és el port espanyol on l’autoritat portuària s’emporta més beneficis d’Espanya. Actualment les dos terminals que actuen majoritariament al Portde Barcelona son TCB i Tercat i les navieres dominants son MSC.
El nostre proposit és fer un estudi per l’expansió de la infraestructura del port. Per una concessió de 30 anys necessitem una inversióinicial de 500 millons de euros de muntatge i grues amb capacitat de transport d’uns 130 bilions de tones de cara al 2015. La nova Terminal tindrà 100 hectàries, un moll de 2000 metres de longitud iuna capacitat anual de 2.5 TEUs. Per aconseguir aquest propòsit ens trobem davant de la situació en la qual hem d’augmentar la capacitat per el que utilitzarem la financiació dels peatges dels usuarisi els pagaments de l’Administració pública, això implica majors costos unitaris, pujada de preus i disminució del tràfic. Tot i la disminució del trafic això permetrà disposar de millors inversionsja que la regulació de preus ve afectada per la posició competitiva i la financiació de la inversió. Podem considerar doncs, la gestió portuària del Port de Barcelona se la reparteixen unes poques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Port de Barcelona
  • Port of barcelona
  • Assaig
  • Assaig
  • Assaig
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS