Astrólogo

Páginas: 16 (3806 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
FAULES D’ISOP

RESUMS

EL PASTOR I EL LLOP

Un pastor tenia un rebany petit i feia anar cada dia al seu fill a vigilar les ovelles. Un dia el fill se li va ocorre gastar una broma diuen que venia el llop quan era mentida tots els del poble van anar i ell se estava reien un altre dia va fer el mateix i quan va anar el llop de veritat ningú va anar a ajudar-li.

El mentider diu la veritat ino és cregut.

EL LLOP QUE ES VA DISFRAZAR DE XAI

Un llop es va disfressar de ovella i es va infiltra en el rebany així quan el pastor es dormi poder menjar les ovelles però el pastor que tenia gana va agafar una ovella que va resultar ser llop i quan ho va descobrir el va tallar el coll.

Sovint els trucs posen el mag en perill.

El SALTAMARTÍ I LES FORMIGUES

Un saltamartí es reiaquan en el estiu les formigues treballaven i quan va arribar el hivern el saltamartí no trobava menjar i va demanar ajuda a les formigues i li van dir que no.

El que puguis fer avui, no ho deixis per a demà.

EL LLEÓ MALALT

Un lleó vell tenia por de morir de gana i li va dir a un corb que li digues a tots els animals que li anessin a visitar tots els animals a la seva cova y se els ivamenjant i quan la guineu anava a entrar li va dir al lleó que primer tenien que sortir els altres animals.

Ocell vell no entra en gàbia.
EL NEN I LES AMETLLES

Un nen tenia molta gana i volia menjar de unes coses que hi havia en un pot, va ficar la mà i quan volia treure no podia per que havia agafat moltes i la seva mare li va dir que deixarà unes quantes i així sacar la mà.

Una mica esmillor que res.

EL VENT DEL NORD I EL SOL

EL vent del nord es creia el més fort i el sol li va desafiar a veure qui li treu la capa a aquell home, el vent va bufar però l’ únic que aconseguia era que el home se abrigues més i el sol va dar calor i el home se la va treure.

Val més traça que força.

EL GAT, EL GALL I EL RATOLÍ

Un ratolí volia veure el que havia fora i quan va tornar li vadir a la seva mare que havia vist un animal molt bonic i un altre molt des agraciat la mare li va explicar que el bonic era un gat i que menja ratolins i el altre era un gall inofensiu.

Las aparences enganyen.

EL MOSQUIT I EL TORO

Un mosquit es va parar a descansar encima de un toro i quan es anava a anar li va dir al toro que se tenia que anar que sentia las molèsties de seu pes i el toroli va contestar que ni sabia que estava encima seu.

Gairebé mai no som tan importants com ens pensem.

LA VEDELLA I EL BOU

A una vedella la tractaven molt bé i al bou li feia treballar i la vedella pensava que el bou tenia enveja de ella però no era així. A la vedella la van vendre i es van fer un banquet amb ella.

Més val una vida llarga de feina que una vida curta de comoditat.
LALLEBRE I LA TORTUGA

Una tortuga va desafiar a la llebre en una cursa, la llebre convençuda de que anava a guanyar que es va tombar a descansar i es va dormir i la tortuga quan anava a arribar es desperta però no va llegar a temps.

Fent camí, s’arriba a la fi.

EL CÉRVOL I EL SEU REFLEX

A un cérvol li agradava la seva cornamenta però les seves potes li donaven vergonya de repent vaescoltar uns gossos i es va amagar darrere uns arbres però la seva cornamenta es va atascar i amb les seves potes va aconseguir fugir.

Sovint menysvalorem el que ens pot salvar.

ELS RATOLINS I LES MOSTELES

Els ratolins van declarar la guerra a les mosteles, el ratolí general s’havia posat un casc de plomes vermelles i en la guerra estaven amagats en la herba però es veia el casc vermell i lesmosteles es van abalançar sobre ells i es ficaran en una cova però el casc es va atascar i van morir tots.

L’ambició fa perdre l’home.

L’ASE I EL GOS PETANER
L’ase tenia enveja del gos per que s’ha seia a dalt del amo i un dia el ase va entrar a la casa i es va posar a dalt de la taula i del amo.

No tothom ha nascut per fer les mateixes coses.

LA GUINEU I EL BOC

Una guineu va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • astrologo
  • astrologa
  • Buenos astrologos
  • el astrologo arabe
  • EL CRISTIANO ASTROLOGO
  • Eras Astrologicas
  • Astrologo
  • Astrologo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS