astre

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
Determinació espectrofotomètrica de ferro (II)
Aquesta determinació espectrofotomètrica està basada en la reacció del Fe (II) amb la o-fenantrolina quedóna lloc a la formació d’un complex de color vermell intens.
La o-fenantrolina forma un complex amb el ferro (II) en un interval de pH d’aprox. 3-9.

Perassegurar la constància del pH en un valor comprès en aquest interval, s’hi afegeix una dissolució tampó cítric/citrat o acètic/acetat.

El ferro (II) endissolució té tendència a oxidar-se, total o parcialment, a ferro (III). Per tal de mantenir el ferro en l’estat reduït s’hi afegeix clorhidrat d’hidroxilamina.Posa 10ml de la solució patró inicial de Fe en un vas i afegir gota a gota citrat de sodi fins a arribar a pH 3,5 aproximadament, comptant el nombre degotes que es necessiten.
Agafa una nova alíquota de 10ml de la solució patró i posa-la en un matràs aforat de 100ml, i afegeix-hi el mateix nombre de gotes decitrat de sodi que en el pas anterior. Afegeix-hi 2ml de la dissolució de clorhidrat d’hidroxilamina i 3ml de la dissolució de o-fenantrolina i dilueix-hoamb aigua fins a l’aforament i homogeneïtzant completament.
De la mateixa forma, prepara tres solucions amb 5, 2 i 1ml de la solució patró de Fe i un blanc.El nombre de gotes de solució de citrat de sodi ha de ser proporcional al volum de patró de Fe.
Deixa en repòs les dissolucions patró i la mostra durant 15minuts i mesura’n l’absorbància a 508nm.
A partir de les dades obtingudes, determina quina és la quantitat de Fe a la solució problema i al comprimit.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS