Ausiàs March

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
AUSIÀS MARCH
Ausiàs March va néixer l'any 1397 i va morir a València l'any 1459 . Fill del poeta Pere March i de la seva segona muller Lionor Ripoll . Provenia d’una família noble.
Quan vacréixer va ser armat cavaller, i es va posar al servei del rei Alfons V el Magnànim . A partir d'aquest moment es dedicà a la vida militar i participar en guerres marítimes . També va participar en lescampanyes que el rei va fer a Còrsega , Sardenya i el Nord d'Àfrica . Per participar en aquestes campanyes el rei Alfons li va atorgar privilegis sobre les terres , on va ser reconegut com a senyor feudal. Al 1425 es va retirar a les seves possessions , i esdevingué falconer reial . Des d'aleshores es dedicà a la vida poètica .
Anys més tard es casà amb Isabel Martorell , germana de l'autor deTirant la Blanc , Joanot Martorell . Més tard es casà per segona vegada , aquest cop amb Joana Escorna.
Ausiàs March és el primer poeta que es desprèn de la tradició trobadoresca per tractar temes coml'amor o la mort en llengua catalana . Ell trenca els cànons de l'amor cortès per tornar a refer totes les idealitzacions que es tenien sobre la dona fins aleshores . les seves obres són plenes dereflexions, sobre l'amor , la mort , Déu i les seves creences.

Poema
És un poema estructurat per 5 cobles de 8 versos decasíl·labs amb una tornada de 4 que segueixen l’esquema de rima creu-creuada:10A/10B/10B/10A/10C/10D/10D/10C.

El poema comença amb una detallada descripció del divertiment, tret de modernitat en la poesia de l’època, i el contraposa amb la seva actitud d’acostar-se a latristesa i solitud dels morts.
Defensa el dret de juntar-se cadascú amb qui vulgui, a la vegada que comprova que tothom l’evita en veure’l en l’estat anímic que es troba. Es compara amb la desgràciadel rei de xipre i al patiment de Tició, sabent que el guariment que necessita no el podrà aconseguir.

Ha arribat a tanta desventura a causa del desamor de la dama que només pensa en deixar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausiàs March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS