Avaluación de un programa Eurpean Schools

Páginas: 11 (2677 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
AVALUACIÓ DEL PROGRAMA EUROPEAN SCHOOLS
1. El Programa d'Aprenentatge Permanent (PAP) té com a objectiu facilitar l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes educatius i formatius dels països europeus que són partícips. Pretén crear una societat del coneixement avançada, amb un desenvolupament econòmic sostenible, amb més i millors possibilitats de feina i cohesió socials;fins al punt de convertir-se en un referent a nivell mundial.

EL PAP s'ocupa del aprenentatge des de la infància fins l'edat adulta. Té un pressupost de 7.000 milions d'euros i és el principal mecanisme de finançament europeu en el camp de l'educació i la formació, d'aquesta manera el PAP impulsa projectes i activitats que estimulen l'intercanvi, la cooperació i la mobilitats entre els sistemesd'educació dins de la UE.
Dins del PAP trobem quatre programes:
El programa Comenius, centrat en cobrir les necessitats dels centres i organitzacions que es dediquen a les etapes educatives d'infantil, primària i secundària
El programa Erasmus, centrat en cobrir les necessitats dels participants, centres i organitzacions de l'educació superior formal (incloses les estàncies transnacionalsd'estudiants a empreses)
El programa Leonardo da Vinci, centrat en cobrir les necessitats dels participants, centres i organitzacions que es dediquen a la formació professional
El programa Grundtvig, centrat en cobrir les necessitats dels participants, centres i organitzacions que es dediquen a la formació de persones adultes.
Les associacions escolars Comenius tenen com a objectiu principal reforçarla dimensió europea de l'educació, promovent activitats de cooperació entre centres educatius d'Europa. Els projectes ofereixen la oportunitat de treballar amb diferents països camps temàtics d’interès mutu, tant a alumnes com a professors. Els projectes poden estar orientats a la participació activa de l'alumnat i d'altres es centren en qüestions pedagògiques o de gestió, com és el cas delprojecte del “European Schools”.
Les associacions de centres escolars impulsen el treball en equip, les relacions socials, la planificació, la participació en projectes i la utilització de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). A més aquesta associació de centres educatius de diferents països ofereixen a l'alumnat i al professorat l'oportunitat de practicar idiomes i augmentar lamotivació per a l'aprenentatge de les llengües.
A diferència de les associacions escoltar Comenius, les associacions Comenius Regio són associacions bilaterals entre dos autoritats locals o regionals que desenvolupen un paper en l'educació escolar dels respectius països, aquesta associació té una durada de 2 anys.
Només les autoritats amb responsabilitat en educació les que poden sol·licitar elfinançament, aquestes autoritats seran les coordinadores de la seva regió durant el desenvolupament del projecte, els encarregats de la gestió financera, la difusió i la sostenibilitat dels resultats. Cada una de les dues autoritats locals o regionals està obligada a implicar en el projecte com a mínim a: un centre escolar d'infantil, primària o secundària; i una altra institució local associada (perexemple: museus, AMPAs, clubs esportius, ONGs...)
Els projectes Comenius Regio, com ja hem mencionat, van dirigits a l'etapa d'educació infantil, primària i secundària (a excepció de la formació professional). Per tant poden participar si formen part o treballen en les etapes anteriorment citades: alumnes, centres educatius, professorat i demés professionals, associacions i organitzacions sense ànimde lucre, persones i organismes responsables d'organitzar i impartir educació a nivell local, regional i nacional, centres d'investigació i organismes que ofereixin seveis d'orientació, assessorament i informació, i centres d'Educació Superior.

Els temes dels projectes de les associacions Comenius Regio poden ser molt variats sempre i quan tinguin interès comú per les dues regions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • avaluacion
  • Avaluacion
  • Avaluacion
  • avaluacion
  • Avaluacion
  • capitales-eurpeas
  • logistica eurpa
  • Tipos de avaluacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS