BarraultTeatreihumanisme

Páginas: 4 (757 palabras) Publicado: 7 de junio de 2015
Comentari crític: Teatre i Humanisme (Barrault)

- interpret idees text, AFEGIR ANÀLISI

Crec que la idea bàsica que s’exposa al text i condiciona tota la concepció que té Barrault del teatre i deltreball actoral és la que relaciona el teatre amb l’amor i considera el teatre com l’únic art que produeix obres d’art. L'humanisme es reflecteix en el pensament de Barrault amb idees com que existeixuna pluralitat de persones dins cada persona; que aquesta és l'equil·libri entre el jo i els altres i que el teatre existeix per entendre als homes (i a les dones). Demostra un amor desenfrenat pertot allò humà.

Respecte als actors i actrius, defensa que aquests han de ser ells mateixos i personatges a la vegada. En quant al teatre (l'art de la sensació i la simultaneïtat) considera ques'arrela en la naturalesa profunda humana i aprofita l'instint de joc com a entrenament socialitzador. D'aquesta forma, dóna una dimensió pedagògica al teatre i explica que el teatre reflexa les actuacionsque feim a la vida real.

La funció que aquest home de teatre dóna a aquest art és la de ser l'art de la justicia, relacionant-se directament amb la societat i la política i que ha d'emetre unasentència que sigui justa en relació a la vida. A més, el compara amb el buffó i el rei (la humanitat), quan aquesta dóna llibertat al teatre significa que la humanitat mereix regnar. Per altra banda, al'art en general l'obliga a ser revolucionari o no ser, a ser l'eina per qüestionar-nos a nosaltres mateixos continuament.

En certs aspectes , veim una influència en Barrault del Teatre de la Crueltatd'Artaud i del Teatre Total de Dullin que li aporta l'ús de la improvització, el desitg d'autenticitat, les idees de Sokollof??????? i un interés per la feina de Decroux, que acaba desembocant en uninteressant treball corporal en la pantomima muda amb una filosofia similar a la dels actors japonesos.

Una característica imprescindible per Barrault en els actors, les companyies i, bàsicament,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS