Batalla De Lepanto

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2012
La batalla de Lepanto

La expansió musulmana no es va frenar amb la conquesta de Constantinoble en el 1453. Els turcs van convertir la flota otomana, en un element decisiu en la políticamediterrània, amenaçant les rutes comercials de les naus cristianes amb les terres orientals.
Els turcs en el 1526 van aixafar als hongaresos deixant així camí lliure cap el cor d’ Europa. Per mar, les tropesmusulmanes van conquistaren les ciutats de Alger y Trípoli. En 1530 el virrei de Alger,conquista Tunísia y Salim II Xipre, el que provoca la reacció cristiana davant d’una invasió massiva.
El cap dela religió cristiana, el papa Pius V, convoca al Regne espanyol, la república de Venècia y els estats papals, formant la Lliga Santa, reunint un total de 80.000 homes y més de 200 naus de guerra,congregades a Messina sota el comandament de Juan d’Àustria (el fill bastard del rei Carles V).
El 15 de setembre de 1571, la flota cristiana va partir del port Sicília amb direcció a la illa deCefalònia, al rebre la noticia que la flota musulmana se havia reunit al golf de Lepanto amb més de 270 naus.
A l’alba del 7 de octubre de 1571 la flota cristiana troba les naus musulmanes i Joan d’Àustriaordena posar-se en formació de combat. Al flanc esquerra se situa la flota de Venècia sota les ordres de Andrea Barbarigo. A la dreta la flota papal, capitanejada per Andrea Dòria, i per el centre, laresta de la flota dirigida per Juan d’Àustria. A la part posterior quedà només la Santa Cruz amb Álvaro de Bazán.
Per l’altre banda, la formació inicial dels turs va ser la de mitja llunaseparant-se ràpidament de la següent manera: per la dreta els vaixells de Mohamed Siroco (governador de Alexandria), per la esquerra el corsari Cara Hodja y per el centre el general principal Alí Bajà .
JoanD’Àustria inicia la batalla atacant amb els seus canyons a Alí Bajà, caient ràpidament unes set galeres turques. Per contra aquests últims carregaren contra els cristians, provocant una salvatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La batalla de lepanto
  • La batalla de lepanto
  • Batalla De Lepanto
  • Batalla de lepanto
  • batalla de lepanto
  • batalla de lepanto
  • El Viaje De Cervantes A Italia Y La Batalla De Lepanto
  • Batalla de Lepanto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS