bbbbbbbbbbbb

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015
La ciutat de Berlín viu la commemoració de la caiguda del mur de Berlín, ara fa 25 anys. Una de les propostes és la reconstrucció del traçat del mur amb blocsque formen un dòmino d'un quilòmetre. Es tracta d’una revisió simbòlica del trencament de la barrera i una metàfora dels efectes que va tenir a Europa i elmón. La caiguda del mur de Berlín va transformar la política i l'economia dels països del centre i l'est d'Europa, però també va esdevenir una fita simbòlica icultural que va transcendir els límits del continent.
QÜESTIONS
Visiona el reportatge “Altres murs” corresponent a l’emissió del 30 minuts del dia 8/11/2009(http://www.tv3.cat/pprogrames/30minuts/30Seccio.jsp), i respon a les següents qüestions:
1/ Per què creus que el vídeo es titula “”Altres murs”?


2/ Quinsarguments i quins agents surten en el reportatge per a contrarestar les visions dels nostàlgics?


3/ Amb la caiguda del bloc comunista, el mur de Berlín vadeixar de ser un símbol de la guerra freda. A diferència d’altres murs que continuen dividint el món, el de Berlín es va convertir en blocs de formigó moltpreuat. Quin sector econòmic se’n beneficia?

I a l’actualitat...

4/ Un quart de segle després del final del Teló d’Acer, al món hi ha barreres? Lesorganitzacions de drets humans denuncien habitualment la planificació de fronteres per part dels Governs com a solució en conflictes territorials. Quins casos actuals etvenen al cap?


5/ I al teu poble o ciutat, hi ha barreres físiques? Socials? Analitza l’organització urbana i presenta algun cas. Situa’l i descriu-lo.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bbbbbbbbbbbb
  • bbbbbbbbbbbb
  • bbbbbbbbbbbb
  • bbbbbbbbbbbb
  • bbbbbbbbbbbb
  • Bbbbbbbbbbbb

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS