Beisbol

Páginas: 6 (1298 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
Sara Ramos Salas | 4t |

| El beisbol |

LA SEVA HISTÒRIA

Les primeres proves d’origen del beisbol, ens demostren que desde els inicis de la civilització, ja s’havien practicat jocs amb un pal i una bola. Les cultures antigues, a Pèrsia, Egipte i Grècia, practicàven jocs amb una bola i un pal per divertir-se i també perquè formàven part de cerimònies. Aquest tipus de jocs es van estendredurant l’Edat Mitjana per Europa, formant-se distintes versions del joc. Els europeus van introduir jocs que s’assemblàven a les seves colònies d’Amèrica al segle XV. Tot i així, fins ben entrat el segle XVI, van ser considerats com jocs infantils.
Apart de la versió popular de l’origen del beisbol de Doubleday, s’han trobat nombroses proves escrites del segle XVIII que feien referencia alstermes “bat-and-ball” i “baseball”.
Però la primera referencia del terme “base ball” es va donar al 1744, poc menys de 100 anys abans de que Doubleday l’invetés a Nova York al 1839 i la primera evidencia impresa, que es va publicar en un llibre de passatemps infantil, va ser a Anglaterra al 1744. Un país on també problablement es practicava el joc, va ser a Alemanya, on al 1796 es van publicar lesprimeres regles.
Al començament del segle XIX, als Estats Units, molta gent va començar a practicar el cricket a les ciutats. Als pobles més rurals, es jugaba més als rounders, que va ser el antecedent directe del beisbol, ja que té moltes semblances.
Finalment, al 1982 a la ciutat de Nova York es va fundar el primer club de beisbol i va ser organitzat per Alexander Cartwright. Els KnickbockerBase Ball Club, un dels primers equips formats, van fer vint regles, publicades al 1845, que van constiuir el Reglament del beisbol modern. I així va ser que al 1858, es va organitzar a Nova York una assemblea amb vint-i-cinc clubs que van fixar definitiament el reglament d’aquest esport. Ràpidament es va anar popuralitzant als Estats Units, on es va crear la National Association of ProfessionalBaseball Players i més tard l’American League.

Els primers estadis construits van ser :
·El Tyger Stadium

·Fenway Park

I així va ser com el beisbol es va propagar per l’Àmerica Central, Japó, Europa etc.
Entre els clubs més destacats estan: New York Yankees, Sant Louis Cardinals, New York Giants, Washington Senators…

REGLES DEL JOC

El principal objectiu del joc ésaconseguir el major nombre de carreres posibles. Les carreres s’obtenen quan el batejador comple una volta, havent trepitjat totes les bases sense ser eliminat. L’equip defensor ha d’intentar eliminar els jugadors de l’altre equip perquè no aconsegueixen completar una cursa. Quan són eliminats tres l’equip passa a ser atacant. El partit té una durada de 9 innings o entrades. Un innings’aconsegueix quan els equips han passat una vegada per l’atac i per la defensa.
A cada entrada l’equip defensiu col.loca els seus 9 jugadors al terreny de joc, un pitcher, un catcher, un a darrere del catcher, un altre defenen la primera base, un altre entre la primera i la segona base, un entre la segona i la tercera( anomenat shortstop), un altre a la tercera base i tres defenen al interior.L’equip atacant, seguint l’orde de bateig, va passant per intentar batejar la pilota llençada per el pitcher i arribar a la base sense ser eliminat. Quan l’equip defensor aconsegueix eliminar tres atacants, passa a ser atacant i viceversa. Quan els dos equips han atacat i defensat un cop, es diu que s’ha acabat una entrada. L’equip local sempre comença defensant.
Un batejador es pot eliminar de variesmaneres, com per exemple:
·Per strike out
·Agafant un defensa una pilota batejada abans que ell toqui el terra.
·Per decisió arbitral( quan el jugador ha infringit una norma).
Igualement que el corredor, que també es pot eliminar de varies maneres, per exemple:
·Tocant-lo un defensa amb la pilota mentres esta fora de la base
·Per decisió arbitral (quan el corredor es separa més d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • beisbol
  • El béisbol
  • El Beisbol
  • beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • beisbolista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS