Bethoven

Páginas: 39 (9698 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013


Va néixer a Bonn el 16 de desembre de 1770 – Va morir a Viena el 26 de març de 1827.
Va ser un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical abasta, cronològicament, des del període clàssic fins a inicis del romanticisme musical. És un dels compositors més importants de la història de la música i el seu llegat ha influït de manera decisiva en la músicaposterior.
Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart), Beethoven va aconseguir fer transcendir la música del romanticisme, influint en diversitat d'obres musicals del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i encara que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitatinternacional, el seu impacte va resultar ser principalment significatiu en les seves obres per a piano i música de cambra.

La seva producció inclou els gèneres pianístics (trenta-dos sonates per a piano), de cambra (setze quartets de corda, set trios, deu sonates per a violí i piano), vocal (lieder i una òpera: Fidelio), concertant (cinc concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra),dues misses (la Missa Solemnis Op 123 en re major) i orquestral (nou simfonies, obertures, etc.), entre les quals hi ha el cicle de les Nou simfonies, incloent la Tercera simfonia, també anomenada Eroica, nota 3 en el meu ♭ major, la Cinquena simfonia, en do menor i la Novena simfonia, en re menor (el quart moviment està basat en l'Oda a l'Alegria, escrita per Friedrich von Schiller en 1785).Primers anys de vida

El pare de Beethoven estava molt impressionat pel fet que Wolfgang Amadeus Mozart donés concerts als set anys i volia que el seu fill seguís els seus passos. Amb la intenció de fer de Ludwig un nou nen prodigi, va començar a ensenyar piano, òrgan i clarinet a primerenca edad. Però, l'estudi musical va coartar el desenvolupament afectiu del jove, que tot just es relacionava ambaltres nens. Enmig de la nit, Ludwig era tret del llit perquè toqués el piano als coneguts de Johann, a qui volia impressionar; això causava que estigués cansat a l'escola. Ja era usual que deixés d'assistir a classes i es quedés a casa per practicar música.

El pare era alcohòlic, el que va suposar que perdés el lloc de director de l'orquestra de Bonn-lloc heretat de l'avi Ludwig, i la mareestava freqüentment malalta. Encara que la relació amb Johann fos més aviat distant, Ludwig estimava molt a la seva mare, a la qual denominava la seva «millor amiga» .

El 26 de març de 1778, quan tenia set anys, Beethoven va realitzar la seva primera actuació en públic a Colònia. El seu pare va afirmar que l'edat de Ludwig era de sis anys, per destacar, d'aquesta manera, la precocitat del seufill, per això, sempre es va creure que Beethoven era més jove del que era en realitat. Com que el talent musical i pedagògic del seu pare era limitat, Ludwig va començar a rebre classes d'altres professors. Els seus avanços van ser significatius, sobretot en la interpretació de l'òrgan i la composició, guiat per músics experimentats com Christian Gottlob Neefe. Neefe va ser un professor moltimportant i influent en la seva instrucció i va saber valorar immediatament el nivell excepcional de Ludwig. A més de transmetre coneixements musicals, Neefe va donar a conèixer a Beethoven les obres dels pensadors més importants, tant antics com contemporáneos.

En 1782, quan tenia onze anys d'edat, Beethoven va publicar la seva primera composició titulada Nou variacions sobre una Marxa d'ErnstChristoph Dressler (woo 63). Un any després, Neefe escriure a la Revista de Música sobre la seva alumne: «Si continua així, com ha començat, es convertirà segurament en un segon Wolfgang Amadeus Mozart» .4 El juny del següent any, Ludwig és contractat com a músic en la cort del príncep elector de Colònia Maximilià Francesc, per recomanació de Neefe. Aquest lloc li va permetre freqüentar la música dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bethoven
  • Bethoven
  • Bethoven
  • bethoven
  • bethoven
  • Bethoven
  • Bethoveen
  • bethoven

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS