bioenergia

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Que és la bioenergia ?
La bioenergia és energia que es genera a partir de biomassa. La bioenergia està inclosa en la definició de "energia renovable".
El major percentatge de bioenergia procedeixde la fusta, seguida pels olis vegetals.
Tipus de biomassa
La biomassa es pot classificar en tres grans grups:
Biomassa natural: és la que es produeix a la natura sense la intervenció humana.Biomassa residual: són els residus orgànics que provenen de les activitats de les persones (residus sòlids urbans, RSU, per exemple).
Biomassa produïda: són els cultius energètics, és a dir, camps deconreu on es produeix un tipus d'espècie amb l'única finalitat del seu aprofitament energètic.
Sistemes d'aprofitament de la biomassa
Si a la gran varietat de biomassa existent apliquem diferentstecnologies podem transformar aquesta energia per usar-la en:
Producció d'energia tèrmica
Són sistemes de combustió directa. S'utilitzen per donar calor, que es pot utilitzar directament per, perexemple, cuinar aliments o assecar productes agrícoles.
També es poden aprofitar per fer vapor per a la indústria o per generar electricitat
Producció de biogàs
La finalitat és aconseguircombustible, principalment el metà, molt útil per a aplicacions tèrmiques per al sector ramader o agrícola, subministrant electricitat i calor.
Producció de biocombustibles
Són una alternativa alscombustibles tradicionals del transport i tenen un grau de desenvolupament desigual en els diferents països. Hi ha dos tipus de biocombustibles:
Bioetanol : Substitueix la gasolina. En el cas de l'etanol, ipel que fa a la producció de matèria primera, actualment s'obté de cultius tradicionals com el cereal, el blat de moro i la remolatxa.
Biodièsel: La seva principal aplicació va dirigida a lasubstitució del gasoil. En un futur servirà per a varietats orientades a afavorir les qualitats de producció d'energia.
Impacte ambiental d'una central de biomassa.
Biomassa a Catalunya .
Exercicis....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bioenergia
  • Bioenergia
  • bioenergia
  • bioenergia
  • Bioenergia
  • Bioenergia
  • bioenergia
  • Bioenergias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS