Biogeograafia Uurimisprojekt

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
2. Kas keiserpingviinide (Aptenodytes forsteri) keha kaal on hakanud vähenema kliima soojenemisel?

3. Väga tihti loeme uusi ja uusi artikleid kliima soojenemisest, nende põhjustest jatagajärgedest. Eriti pani mind imestama aastaid tagasi ilmunud artikkel jääkarudest. Nad veedavad suurema osa oma elust jääblokkidel liikudes ning kliima soojenemisel on hakanud need õhenema ja sellesttulenevalt on ka jääkarude kehamass hakanud kahanema. Looduslik valik eelistab väiksema kehamassiga isendeid. Sellega seoses tekkis huvi kas ka teisel pool maakera, Antarktikas on sarnased mõjudkeiserpingviinidel.

Keiserpingviinid on sobiv liik kuna tegemist on maailma kõige suuremate pingviinidega, nende puhul peaks kehakaalu muutus olema kõige märgatavam. Jääsulamine on ohtu seadnudkeiserpingviinide kogukonnad ja võib viia nende väljasuremiseni. Käesoleva uurimisega sooviksin teada, et kas ka nende kehakaal on hakanud vähenema.

Kasutatud info:http://hubpages.com/hub/Threat-To-Polar-Animals-Due-To-Global-Warming

http://news.nationalgeographic.com/news/2001/05/0509_penguindecline_2.html

4. Töö eesmärgiks on välja selgitada kas 60. aasta jooksul onkeiserpingviinide kehamaas muutunud. Näha, kas nii lühikese aja jooksul toimub liigisiseselt muudatused. Tavaliselt toimub evolutsioon miljonite aastate jooksul, aga kuna kliimasoojenemine kiirendabsulamisprotsesse, siis oleks võimalik vaadelda, kas toimub looduslik valik.

5. Uurimise läbiviimiseks on vaja koguda olemasolevaid andmeid. Pingviinide  kohta käivad andmed saab Antarktises TerreAdélie neemel tehtud uuringutest. Sealseid pingviine on jälgitud alates 1960. aastatest. Seega on 50. aasta jagu materjale olemas ning samuti jälgida järgmise 10. aasta uuringuid, kuna ennustustekohaselt on kliimasoojenemisest tulevad mõjutused aina rohkem suurenemas.

6. 1.-3. kuud olemas olemasolevate andmete kogumine

1.-3. kuud nende andmete analüüsimine

10. aasta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS