Bisis

Páginas: 6 (1488 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
jajajaj aiofhwe pqfj qfjq fqof fie fchfwoe wyde dsyf wyefc dfywf wdey d wefcfcwe uf wefu cvhf k v j uuv uve90 vuduv d0ud9 d989du 9uedvu8 dsvyusd vsv 89v 89vyuw vdihv dvvdu8v i euiwu id udfc f f sdfd l paradís? I què van comportar?
Albert Hauf apunta sobre 'deixar entrar els ulls de Tirant' que, segons els criteris de l'amor cortès, 'els ulls són la porta per on penetra l'amor, per a colpirel cor i les potències anímiques de l'enamorat, ja des d'ara col·locat en l'anomenada presó d'amor, de la qual només la mort podrà fer-lo escàpol'. Recordem la coneguda definició d'Andreu, el capellà del rei de França, de amore I,c.1 (pagès,1930:2): 'Amor és una malaltia o passió causada per la visió i cogitació desmesurada de la bellesa de l'altre sexe.' Això prové necessàriament d'una primerasensació i atracció física, fins al punt que,com explica el mateix Andreu, els cecs no poden estimar. D'aquí ve l'expressió 'amor a primera vista'. Busca altres exemples que relacionin la vista o la mirada amb l'amor. Busca, també, en quin altre moment del capítol es fa referència indirecta a la presó d'amor. Explica les històries dels amors que hi ha pintats a les parets de la cambra on van elsprotagonistes. Quan Tirant diu a Diafebl paradís? I què van comportar?
Albert Hauf apunta sobre 'deixar entrar els ulls de Tirant' que, segons els criteris de l'amor cortès, 'els ulls són la porta per on penetra l'amor, per a colpir el cor i les potències anímiques de l'enamorat, ja des d'ara col·locat en l'anomenada presó d'amor, de la qual només la mort podrà fer-lo escàpol'. Recordem la conegudadefinició d'Andreu, el capellà del rei de França, de amore I,c.1 (pagès,1930:2): 'Amor és una malaltia o passió causada per la visió i cogitació desmesurada de la bellesa de l'altre sexe.' Això prové necessàriament d'una primera sensació i atracció física, fins al punt que,com explica el mateix Andreu, els cecs no poden estimar. D'aquí ve l'expressió 'amor a primera vista'. Busca altres exemplesque relacionin la vista o la mirada amb l'amor. Busca, també, en quin altre moment del capítol es fa referència indirecta a la presó d'amor. Explica les històries dels amors que hi ha pintats a les parets de la cambra on van els protagonistes. Quan Tirant diu a Diafebl paradís? I què van comportar?
Albert Hauf apunta sobre 'deixar entrar els ulls de Tirant' que, segons els criteris de l'amorcortès, 'els ulls són la porta per on penetra l'amor, per a colpir el cor i les potències anímiques de l'enamorat, ja des d'ara col·locat en l'anomenada presó d'amor, de la qual només la mort podrà fer-lo escàpol'. Recordem la coneguda definició d'Andreu, el capellà del rei de França, de amore I,c.1 (pagès,1930:2): 'Amor és una malaltia o passió causada per la visió i cogitació desmesurada de labellesa de l'altre sexe.' Això prové necessàriament d'una primera sensació i atracció física, fins al punt que,com explica el mateix Andreu, els cecs no poden estimar. D'aquí ve l'expressió 'amor a primera vista'. Busca altres exemples que relacionin la vista o la mirada amb l'amor. Busca, també, en quin altre moment del capítol es fa referència indirecta a la presó d'amor. Explica les històries delsamors que hi ha pintats a les parets de la cambra on van els protagonistes. Quan Tirant diu a Diafebvvl paradís? I què van comportar?
Albert Hauf apunta sobre 'deixar entrar els ulls de Tirant' que, segons els criteris de l'amor cortès, 'els ulls són la porta per on penetra l'amor, per a colpir el cor i les potències anímiques de l'enamorat, ja des d'ara col·locat en l'anomenada presó d'amor, dela qual només la mort podrà fer-lo escàpol'. Recordem la coneguda definició d'Andreu, el capellà del rei de França, de amore I,c.1 (pagès,1930:2): 'Amor és una malaltia o passió causada per la visió i cogitació desmesurada de la bellesa de l'altre sexe.' Això prové necessàriament d'una primera sensació i atracció física, fins al punt que,com explica el mateix Andreu, els cecs no poden estimar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS