BTT

Páginas: 9 (2009 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015
TREBALL SORTIDA BTT




-Historia del naixement de la BTT
Les bicicletes BTT, van néixer als EUA, en els anys 70, com una modificació de les clàssiques bicicletes de carretera.
A mitjans dels 70, un grup d'entusiastes al Marin Couty, Califòrnia, van començar a competir amb les bicis pels tallafocs de la muntanya Tamalpais en Downhill, una cursa que ells anomenaven «Repack», a causa que aquestviatge era tan esgotador que els ciclistes havien de reempacar seus frens de contrapedal amb greix després de cada cursa.
El terreny costa avall era rocós i l'escarpada muntanya va ajudar als corredors a aconseguir altes velocitats, on saltaven i s'estavellaven contra les roques i el fang. Aquests maltractaments causaven trencaments en les bicicletes de carreres, de manera que els corredors vanbuscar una alternativa més duradora i econòmica. Aviat van descobrir les velles carcachas, amb pneumàtics pilota 26 x 2.125 que es podien obtenir per 5 dòlars en una venda de garatge i podien suportar tremends càstigs. Els ciclistes van anar separant aquestes relíquies, desfent-se del pesat parafangs i dels ornaments, igual que adaptant frens de la motocicleta i altres artefactes per millorar elrendiment. Un ciclista, Gary Fisher, ha afegit canvis de marxes en la seva vella bicicleta Schwinn Excelsior, la qual li permetia viatjar fins a la muntanya, així com baixar-la. Gairebé al mateix temps, un altre corredor, Joe Breeze, va començar a jugar amb la seva pròpia Schwinn Excelsior, adaptant més al trajecte «Repack».
-Parts i components de la BTT
Es caracteritza per uns components (quadre,rodes, sistemes de canvi, etc.) més resistents als impactes del terreny i per estar proveïdes, en molts casos, amb un sistema de suspensió que pot ser simple (només suspensió en la forquilla davantera, denominades «rígides») o doble (forquilla davantera amb amortidor del darrere, denominades «dobles»), a més de les bicicletes monorquilla (que només posseeixen una davant, llevant una de les dues que hiha davant per disminuir el pes). Així mateix, les cobertes són de major gruix i amb tacs per absorbir millor les irregularitats del terreny, i d'aquesta manera obtenir millor tracció. Finalment, el diàmetre de les rodes pot variar des 24 a 29 polzades, sent 26 polzades la mesura més utilitzada des dels seus inicis, a més de ser la més fàcil de trobar.
En els començaments d'aquesta modalitat elsquadres de la bicicleta eren fabricats amb acer. Actualment per la fabricació del quadre de la bicicleta de muntanya s'utilitzen diversos materials, sent el més comú l'alumini, el qual ofereix un quadre lleuger a un preu contingut. En la gamma més alta de bicicletes es troben els quadres fabricats amb fibra de carboni, és un tipus de bicicleta dissenyada per a viatges en muntanyes o en camps.-Manteniment de la BTT
Els passos bàsics i fonamentals per la revisió general de la bici són, ajust de frens, calibratge de canvis, neteja i oliat de la transmissió, control de l'estat de les cobertes, centrat de rodes i la revisió de qualsevol possible joc en parts com a adreça , suspensió, maces, caixa pedaler, etc.
Cal tenir especial importància en la regulació de canvis amb els topalls derecorregut de tots dos descarriladores, per evitar que la cadena se surti de la seva trajectòria i controlar més sempre l'estat de les fundes i cables per tenir un canvi ràpid i suau, conservant sempre bé lubricades.
En els discos hidràulics, controlar l'oli i la seva purga, les pastilles i qualsevol joc que pogués aparèixer entre el caliper i els discos.
En primer lloc començarem per la neteja a fons dela cadena, els plats, els pinyons, el descarrilador i el canvi del darrere.
Amb l'ajuda del pinzell banyarem de querosè tots els components de l'equip de transmissió.
Ara amb el tornavís o un altre objecte metàl·lic anirem remenant les escombraries existent.
Si la bicicleta compta amb frens a disc, hem de protegir als efectes de no perjudicar les pastilles dels mateixos.
En el moment de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rutas BTT Gorbeia
  • TREBALL BTT
  • Ud de btt
  • Entrenamiento BTT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS