bullying

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
ACTIVITAT UNITAT DIDÀCTICA 1 : “Aproximació Conceptual”
1.- Busca 3 notícies a la premsa digital on quedi reflectit algun cas de violència a l'escola.
"Mamá, me pegaban como en las películas":denuncian bullying en una escuela de Bahía Blanca (http://www.lanacion.com.ar/1733564-mama-me-pegaban-como-en-las-peliculas-denuncian-bullying-en-una-escuela-de-bahia-blanca)
Investigadas dosmenores por vejaciones a una joven que se suicidó en 2013 (http://sociedad.elpais.com/sociedad/2014/09/24/actualidad/1411576254_934552.html)
Homofòbia a les aules(http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/homofobia-les-aules-2385648)
2.- Comenta aquestes noticies analitzant com creus que és percebut l'assetjament entre iguals per la societat general.
Per a poder fer una anàlisi mésamplia, he fet una selecció de 3 notícies ben diferenciades en context però ben semblants en essència.
Per començar, un nen de 12 anys que acaba amb un braç trencat. La família ho denuncia, i és qui hofa públic. En el text de la notícia no s’esmenta cap més àmbit dins el conflicte, se cita per sobre, dues companyes del noi que van evitar que la baralla anés a més, però en cap cas es fa menció delsagressors, de l’escola com a institució. Amb el text es deixa entreveure que el context social, veu casos com aquest un conflicte comú entre els seus ciutadans. Potser és aquest el principal problema,una excessiva “normalitat” del bullying en la seva societat més dèbil.
A continuació, la notícia del suïcidi d’una noia. En aquest cas, parlem de mort. Per tant d’un punt de no retorn, el límit alque es pot arribar. Una societat que no ha tractat el conflicte, que durant el bullying, no ha gestionat el problema i ha necessitat el pitjor desenllaç per a posar-ho en mans de la justícia, unajustícia que no pot actuar davant els 14 anys de l’agressor. Veiem doncs una societat amb mancances d’actuació davant un cas com aquest. La víctima ja no es pot defensar, i l’agressor queda net gràcies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS