Business Angels

Páginas: 6 (1333 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
TREBALL DE L’ASSIGNATURA
Gestió de la innovació




Grup:







Tema:

Història i implantació dels Business Angels






























Índex






Pàgina


1. Orígens dels Business Angels2

2. Implantació als Estats Units 3

3. Implantació a Europa 4

4. Implantació a Àsia 5

5. Implantació a Espanya 6



1. Orígens dels Business Angels
El concepte de Business Angels no és un terme actual, doncs la seva creació va tenir lloc fa més de 80 anys, tot i que es parla de diversos orígens. La primera referència que s’ha trobat va ser al segle XX, concretament a l’any1920 a l’antic Broadway de Nova York. En aquesta època, diversos teatres corrien el risc de desaparèixer a causa de la crisis en la que es trobava el país en aquells moments. Al veure la situació en la que es trobaven aquests teatres, diversos inversors particulars van prendre la decisió d’invertir els seu capital per tal de salvar-los.

Altres fonts situen el seu origen a l’any 1938 a SiliconValley, Estats Units, de la mà de Frederick Terman. Per aquella època, Terman era el degà del departament d’enginyeria a la Universitat de Stanford. Va decidir recolzar a dos dels seus alumnes deixant-los 500 dòlars per tal de que aquests poguessin dur a terme el seu projecte empresarial, el qual amb el pas dels anys es va convertir en una de les empreses de referència mundial dins del món de laelectrònica: Hewlett Packard. En aquest cas, Terman no sols va finançar amb els seus estalvis el projecte dels alumnes, sinó que també els va ajudar a desenvolupar tot el seu model de negoci i els va apadrinar durant els primers anys com a nous empresaris.

Actualment, aquest sistema d’inversió és continúa aplicant en el món empresarial encara que ja hagin passat més de 80 anys des del seuorigen. Tot i això, es pot dir que l’essència dels Business Angels de la actualitat és la mateixa que la d’anys enrere.
2. Implantació als Estats Units
Com ja hem comentat a l’apartat anterior, el punt d’origen dels Business Angels va tenir lloc als Estats Units.

Amb el pas dels anys, les empreses basades en noves tecnologies comptaven amb avantatge respecte altres industries i representaven unamillor oportunitat per als diversos emprenedors. El fet d’invertir en innovació permet a les empreses impulsar-se cap el seu creixement. Això, de cara als inversors era un punt molt atractiu i interessant.

Al voltant dels anys 80 a la zona de Silicon Valley, i posteriorment a l’època del boom d’internet (2000), als Estats Units van començar a proliferar aquest tipus d’empreses, convertint elpaís en pioner pel que fa a la innovació tecnològica. Els Business Angels van mostrar un especial interès en finançar la posada en funcionament d’aquestes iniciatives ja que tenien un alt potencial de creixement que els assegurava la rendibilitat de la seva inversió.



3. Implantació a Europa
Si ens fixem en el continent Europeu, la implementació dels Business Angels es va a intensificarl’any 1998 amb l’inici del Programa Pilot de la Xarxa de Business Angels. L’objectiu més important d’aquest programa fou fomentar les inversions dels business angels en les noves empreses i, en definitiva, potenciar i ajudar a tots aquells emprenedors que estiguessin començant la seva aventura empresarial. Tanmateix, el programa també volia transmetre la implantació de bones pràctiques a la gestióempresarial, a totes aquelles xarxes de business angels actives a Europa i, d’aquesta manera, crear un entorn favorable per a la inversió, entre altres premisses.

Avui en dia, tot i que les inversions efectuades a Europa són vuit vegades més baixes que als Estats Units; la European Business Angels Network (EBAN), inclou cinquanta federacions de xarxes regionals i nacionals de més de vint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • business angels
  • Ayudas Redes Business Angels
  • Angels
  • Teen Angels
  • E business
  • E business
  • Business
  • E Business

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS