Cólera

Páginas: 3 (711 palabras) Publicado: 24 de abril de 2011
Sergio Garcia Carmona
1r Batxillerat A

MALATIES INFECCIOSES

Còlera

CAUSANT
El còlera és una malaltia infecciosa intestinal aguda causada pel bacteri Vibrio Cholerae. El microorganisme esrepresenta com un bastonet gruixut i lleugerament encorbat, com una coma d'escriptura, i molt mòbil. Si varis embrions colèrics es reuneixen pels seus extrems creen filaments que adopta la forma de “S”o la d'espiral. Només afecta a l'ésser humà.

TRANSMISSIÓ
El còlera es transmet per contacte directe amb aigua, llet i altres aliments contaminats (especialment el peix) o també amb altresmateixos infectats. La malaltia també es pot contagiar a causa de la falta d'higiene, de la desnutrició i de la manca de sanitat.

DESENVOLUPAMENT I SÍMPTOMES
En general, el còlera és la deshidratacióprogresiva de l'individu afectat. La deshidratació es porta a cap a causa dels diferents símptomes: còlics abdominals, sequedat de les mucoses, pell seca, set excesiva, ulls vidriosos, absència dellàgrimes, nàusees, somnolència, vòmits i diarrees.

La malaltia es pot dividir en diferents etapes al llarg del tot el desenvolupament:
-En la primera etapa, anomenada “d'incubació”, no hi ha símptomesapreciables i el temps de durada es variable, alguns infectats la poden passar en varies hores i altres la poden passar en 5 o 6 dies.

-La segona etapa és l'anomenada “malaltia declarada” o “atac decòlera”. Aquesta etapa es pot dividir en tres períodes: el de diarrees premonitòries, el d'algidesa i el de reacció.
El període de diarrees premonitòries es caracteritza per evacuacions fecaloidesprimer líquides i despré verdes. No hi ha dolors, sinó sorolls produïts pel moviment dels gasos en l'intestí.
L'atac de còlera, pròpiament dit, passa en aquest període i durant la nit, sent el primersímptoma la diarrea, que es produeix cada 10 o 15 minuts, de manera que al cap de dia pot evacuar fins a 6 o 7 litres de líquid. Les diarrees s'anomenen també “aigua d'arrós”, perquè són líquides i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • colera
  • la colera
  • colera
  • colera
  • colera
  • El Cólera
  • Colera
  • El colera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS