calderas

Páginas: 17 (4051 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013




M02 UF6 Equips i instal·lacions contra incendis




INCENDIS:

DETECCIÓ I EXTINCIÓ




















ÌNDEX



1. Introducció al foc:

1.1. Eliminació del combustible
1.2. Sufocació
1.3. Refredament
1.4. Inhibició


2. Detecció de incendis:

2.1. Sistemes de detecció de incendis manuals:
2.2. Sistemes de detecciód'incendis automàtics:
a) Tipologia dels detectors automátics:
Detector de fum
Detector tèrmic o de calor
Detector de flama
Detector de gasos inflamables, tòxics i explosius


3. Extinció:

3.1. Agents extintors portàtils
3.2. Agents extintors fixes (manuals o automátics):
a) Sistemes manuals
b) Sistemes automátics














Introducció al foc:

Perquè un incendis'iniciï o mantingui, fa falta la coexistència en espai i temps amb intensitat suficient de 3 factors: 
Combustible, Comburent (aire), Energia (calor) i també es necesária una Reacció en Cadena (radicals lliures). Si s'elimina un dels factors o es disminueix la seva intensitat suficientment, el foc s'extingirà. Segons el factor que es pretengui eliminar o disminuir el procediment o mètoded'extinció rep el nom de:

→ELIMINACIÓ (Combustible) →SUFOCACIÓ (Comburent)
→REFREDAMENT (Energia) →INHIBICIÓ (Reacció en cadena)

Eliminació del combustible

El foc precisa per al seu manteniment de nou combustible que ho alimenti. Si el combustible és eliminat de les proximitats de la zona de foc, aquest s'extingeix en consumir-se els combustibles en ignició. Això pot aconseguir-se:
●Directament tallant el flux a la zona de foc de gasos o líquids, o ben llevant sòlids o recipients que continguin líquids o gasos, de les proximitats de la zona de foc.
● Indirectament refrigerant els combustibles al voltant de la zona de foc.

Sufocació

La combustió consumeix grans quantitats d'oxigen; precisa per tant de l'afluència d'oxigen fresc a la zona de foc. Això pot evitar-se:
●Per ruptura de contacte combustible-aire recobrint el combustible amb un material incombustible (manta ignífuga, sorra, escuma, pols, tapa de paella, etc.)
● Dificultant l'accés d'oxigen fresc a la zona de foc tancant portes i finestres.
● Per dilució de la mescla projectant un gas inert (N2 o CO2) en suficient quantitat perquè la concentració d'oxigen disminueixi per sota de la concentraciómínima necessària. S'aconsegueix el mateix efecte però amb menor efectivitat projectant aigua sobre el foc, que en evaporar-se disminuirà la concentració d'oxigen (més efectiu si és polvoritzada).

Refredament

De l'energia despresa en la combustió, part és dissipada en l'ambient i part inflama nous combustibles propagant l'incendi. 
L'eliminació de tal energia suposaria l'extinció del'incendi.
Això pot aconseguir-se llançant sobre el foc substancies que per descomposició o canvi d'estat absorbeixin energia. L'aigua o la seva mescla amb additius, és pràcticament l'únic agent capaç de refredar notablement els focs, sobretot si s'empra polvoritzada.

Inhibició

Les reaccions de combustió progressen a nivell atòmic per un mecanisme de radicals lliures. Si els radicals lliuresformats són neutralitzats, abans de la seva reunificació en els productes de combustió, la reacció es deté.
Els halons són els agents extintors la descomposició tèrmica dels quals provoca la inhibició química de la reacció en cadena.
Alguns autors postulen, que el gran efecte extintor sobre les flames de la pols, és a causa d'una inhibició física per la separació espacial dels radicals lliures, queprovoquen les minúscules partícules de pols projectades.
Detecció de incendis:

Que es un sistema de detecció de incendis?

Els sistemes de detecció de incendis, son dispositius que detecten una condició de incendi. És bàsicament un sistema capaç de detectar de manera automàtica o manual un incendi, amb l'objectiu de proporcionar un senyal per iniciar el funcionament d'equips auxiliars...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Calderas
  • La caldera
  • caldera
  • CALDERER A
  • Caldero
  • Caldera
  • Calderas
  • caldera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS